Sziasztok, Kurucok!
Átvettem ma egy levelet a BRFK-tól, méghozzá egy feljelentést amiért 2008. 04. 11-én 20 óra 40 perckor a KRESZ-t megsértve átmentem a 6 sávos Szabadsajtó út 5 szám előtt egyik oldalról a másikra, miközben kb. 70 méterre volt az aluljáró.
Na igen. Csak nem írtak hozzá 1-2 apróságot.
Elsőnek azt, hogy az eljáró rohamrendőrök éppen abból az aluljárólból jöttek fel, onnan kezdtek minket kiszorítani (kb. 20 főt), majd mikor az egyetlen utcába mentünk volna vissza (ahonnan jöttünk), akkor gyorsan odaszaladtak, falat álltak, míg közben hátulról is toltak vissza a híd irányából.

Itt még nem is lett volna probléma, ha az ellenkező irányba menet a befelé menő utcától továbbra is lett volna járda. De nem volt, így hát lementünk az útra, a száguldó autók mellett szembe menve.

Gondolva, hogy ez így nagyon veszélyes, mikor a forgalom kicsit lelassult az egész társaság átment a másik oldalra a járdához, ezzel kb 25-30 másodpercre megállítva a forgalmat.

Mikor átértünk, (sőt, már közben is, míg mentünk) szaladtak mellettünk a rendőrök, majd az átérés után körbe vettek miket, és mindenkit igazoltattak, aztán elengedtek. Azt mondták, azért kell az igazoltatás, mert átmentünk az úton.
Már szinte el is felejtettem az esetet, mire most kapok egy 30.000 forintig terjedő büntetésre felhívó figyelmeztető levelet.
Én már annyira nem emlékszem rá, hogy pontosan mi s hogy volt, ezért jó lenne ha valaki aki ott volt akkor, jobban és pontosabban részletezné a történteket (pl. utcanevek).
Teljesen felháborító. Leszorítanak az útra, majd utána feljelentenek azért, mert átmentünk az úton. Az igen.
(Olvasó)