(elnézést a hibás karakterméretért – formázottan jött a negyedik olvasói levél, újbóli leformázása túl sok időnkbe került volna, így az eredeti formázást megtartva raktuk azt be, ami viszont elrontotta Lévai levelének, ill. az első két válasznak a formázását)
Olvasó: Tollat kellett ragadnom ezt a mocskot látva...
Üdv:
fl
______________________________
_____________________________________
Eredeti:
Kedves Pátkai Honpolgárok! (Brüsszel, 2008. 06. 12.)
Bízom benne, hogy bölcsességetek, a békés együttélés iránti igényetek és belátásotok felül emelkedik minden szenvedélyen. Mindenkinek joga van a nyugodt és békés életre, függetlenül attól, hogy a kisebbség vagy a többség tagja. A többség felelős a kisebbségért, a kisebbség köteles betartani a közösség többségi normáit. Elítélendő mások, főleg gyerekek életének veszélyeztetése, a megfélemlítés, az erőszak.
Egy polgárőr a rá testált megbízással visszaélve meg nem engedett eszközt használt egy konfliktus megoldásában. Biztos vagyok benne, hogy a testület saját körén belül meg tudja és meg is fogja oldani a problémát. Nem az a megoldás, ha tüntetünk mellettük vagy ellenük.
Nem tartom helyesnek, ha egy ilyen ügyben szélsőséges félkatonai szervezet saját eszméik népszerűsítése érdekében felvonulást szervez. Már azért sem jó ez, mert a Pátkán történtekhez semmi közük. S az sem jó, ha valaki más következtetéseket von le az egyedi esetből. Együtt kell élnünk, egymásra oda figyelve, egymást segítve, a törvényeket, az írott és íratlan normákat betartva. Ehhez nem kell demonstrálni, hangoskodni, csupán élni, ahogy szívünk és a lelkiismeretünk diktálja, maximális megértéssel a másik s teljes megértéssel a közérdekei iránt. Ha így teszünk, egyetlen állampolgárnak sem lesz nyugtalan az álma, felemelt fővel járhat, s nem érezheti magát megkülönböztetettnek, hátrányos helyzetűnek. Próbáljuk mérlegre tenni jogainkat és kötelezettségeinket s egyensúlyukkal megteremteni az életünkhöz szükséges külső s a lelküknek szükséges belső békét.
Szívélyes üdvözlettel,
Lévai Katalin
Európai Parlamenti Képviselő
___________________________________________________________________
"Válaszom":
Egy magyar értelmiségi válasza Lévai Katalinnak (Budapest, 2008. 06. 15):

Ma olvastam a "pátkai honpolgárokhoz" írott leveled, és mélyen felháborított! Többszörösen is. Legszívesebben azzal kezdeném, hogy honnan veszed a bátorságot, egyoldalúan tegezni a pátkaiakat... De túllépek rajta, ahogy rajtad és szégyenletes pártodon is túl fog lépni a történelem! Viszont tegezlek, mert te is tegezted azokat az embereket, akikkel ismeretlenül is tiszta szívemből mélyen egyetértek! Kennedy elnök híres mondatát kölcsönvéve most magyarok tömegeivel közösen mondom: "Ich bin ein Pátkaer!"
Igen. Pátkai vagyok! Mert egy vagyok azok közül, akiket semmibe veszel, pont úgy, mint a valóságot!
Hogy is írtad? Bízol benne, hogy "bölcsességetek, a békés együttélés iránti igényetek és belátásotok felül emelkedik minden szenvedélyen"? Furcsa, hogy nekünk szántad ezt a mondatot. Ugyanis pont a békés együttélésért küzdünk, amikor azt várjuk, hogy egyes, a  falvainkban és városainkban élő cigány közösségek velünk éljenek, ne pedig rajtunk élősködjenek!
Érzékeled a magyar nyelv kínálta finom, de mégis mély fájdalmakat rejtő különbségtételt?! Tartok tőle, hogy nem. Nem az a fajta vagy ugyanis... Ellentétben velünk, a magyar néppel, melybe a lehető legtermészetesebben értem - és értjük bele a legtöbben - mindazokat, akiket egykor a "hungarus" kategória egyesített!
Szeretném, hogy értsd, de esélyem sincs rá, hogy értsd! Nem a cigánysággal van a baj, hanem a cigányság bizonyos, jól körülhatárolható csoportjaival, melyeknél az elmúlt évszázadokban a többségi társadalom normáinak folyamatos áthágása vált az egyetlen követendő normává.
Hogy is írta a hazai cigányság történetének talán legjelesebb élő kutatója? Szó szerint így: "Nem tetszetős, de tény, hogy az európai cigányok jelentős része a középkortól kezdve olyan megélhetési stratégiát alakított ki, melynek a gádzsó környezete ellenszolgáltatás nélküli kihasználás volt a lényege." Ezzel nehéz vitatkozni, bár ti nem is szoktatok. Sokkal inkább minősítitek az ellenfelet. Leginkább rasszistának. Pedig nem rasszizmusról van szó, hanem tényekről!
Tény ugyanis, hogy míg bizonyos cigány csoportok (pl. zenészek, szegkovácsok, kelderások vagy a beások zöme) problémamentesen be tudtak illeszkedni a mindenkori magyar társadalomba, másoknak ez évszázadok alatt sem sikerült!
Mondjuk ki! Leginkább azért, mert meg sem próbálták! Ennek következtében viszont Magyarországon rég nem az a kérdés, hogy rasszizmus-e cigánybűnözésről beszélni, vagy éppen létezik-e cigánybűnözés. A kérdés az, mit lehet tenni olyan helyzetben, amikor emberek tömegei - különösen a magyar vidéken - a mindennapok részeként élik meg, hogy valami, ami hivatalosan nem létezik, az életük részévé vált, és lassan már nem csak szűkös megélhetésüket, de puszta létüket is fenyegeti.
S ez megint olyasmi, amiről ti nem vesztek tudomást!
Hogy is folytatod? Zagyválsz valamit a polgárőrökről, akik - mindinkább úgy látszik - ártatlanul, csupán bűnözők hamis vádjai nyomán lettek kikiáltva gyújtogatóknak, s vannak most is előzetesben. Majd azzal toldod meg, hogy "nem az a megoldás, ha tüntetünk mellettük vagy ellenük."
Nos, valóban nem. Nem a tüntetés a megoldás. Ez csak egy jele, megnyilvánulása a tömegek véleményének, melyet elvtársaiddal közösen csak akkor tartasz kívánatosnak, ha céljai egybeesnek a ti céljaitokkal! De akkor nagyon! (Mondd, ne undorodjak?!)
Itt a szokásos Magyar Gárda-ellenes rettegés következik... Megint anélkül, hogy észrevennéd, hogy a gárda-jelenség egy tünet! Lehet persze nácizni, és fogtok is rendesen, hiszen mást se' csináltok! De azért azon el kellene gondolkodni, amit nem egy faluban láthattatok már! Nevezetesen, hogy a vonuló gárdistákat a települések nem cigány lakói éljenzik és tapsolják! Náci lenne a "magyar vidék"? Szerintem nem. Csupán véges a tűrőképességünk! A Gyurcsány-kormány és a "megélhetésiek" egyidejű tevékenysége pedig messze több, mint ami elviselhető!
Mindez persze Brüsszelből nem látszik! Sőt, még a Rózsadombról sem! De tudd, aki Olaszliszka után nem ismeri el, hogy komoly gond van a magyarországi cigányság egyes csoportjaival, maga is újabb lincselések potenciális bűnrészese! Te is az vagy! Nem csekély havi javadalmazásért....
 
Olvasói vélemény Lévai K. Pátkai Honpolgárokhoz intézett levelére:
 
Tisztelt Szerkesztőség!

Röviden szeretném kommentálni az 'Olvasó: Ich bin ein Pátkaer!' - 2008-06-16. 01:03 -  című hozzászólást és Lévai Katalin EU Parlamenti képviselőnő levelét.
 
1  Olvasótársammal teljes mértékben egyetértek.

2  Az Európai parlamentben ténykedő polgártársnőnek, mivel ő sem több ennél, azt üzenem, hogy a rá testált megbízással (sokadszorra) visszaélve nem teljesítette kötelességét. Persze, ez nehezen várható el Tőle és jónéhány képviselő társától itthon és Brüsszelben, akiknek úgymond semmi közük a mai magyar valós helyzethez. Ezért a véleményükre is annyi figyelmet érdemes szentelni, amennyit a mellékhelyiségben szokás a dolgunk végeztével.

Tisztelettel,
XY (Kuruc.info: megint nyomatékosan megkérünk mindenkit, hogy közölje, neve lehozható-e, amennyiben aláírja levelét! Amennyiben nem kapunk erre vonatkozó útmutatást, minden esetben XY-t írunk.)
Harmadik olvasónk levele: Egy kis segítség Lévai Katalinnak
Tisztelt Lévai Katalin!
Ön levelet írt a pátkaiaknak, nem csak nekik, hanem mindenkinek, akiket kioktatni kívánt.
Engedje meg, hogy javaslattal éljek: vegyen néhány elméleti és gyakorlati leckét az életből és a magyar nyelvtanból.

Ön bizonyára azt gondolja, tisztában van a magyar lakosság mindennapjainak apró részleteivel, azonban nézetei finomításra szorulnak. A tegeződés az illemszabályok szerint az egy csapatba tartozás hangsúlyozására, illetve a felnőttek és a gyermekek rangsorának kifejezésére szolgál. Ön a pátkaiakat gyereknek vagy pertu komájának gondolta? Tévedett, ezért arra kérem, a legközelebbi hasonló esetben alkalmazza a magázódást.

A Magyar Gárdának Pátka sorsához éppúgy köze van, mint minden kiszolgáltatott, megfélemlített magyar emberéhez, nekik nyújt segítséget, egyelőre csak a puszta megjelenésével. Az egyedi estekről csak annyit: cigányok botrányai és erőszakos támadásai lassan felülmúlják a réti fűszálak számát.

Ha gondolja, szívesen szerzek önnek háromhavi beutalót Pátkára, egy derék cigánycsalád otthonába, ahol meggyőződhet életvitelük otthonos melegéről. Utána sértetlenül visszamehet európai fellegvárába, magas parlamenti beosztásába.

Ezen felül még segítséget nyújtanék a magyar helyesírás szabályait illetően, mert ön kissé bizonytalanul botorkál ezen a területen. Természetesen nem várom el, hogy kifogástalan magyarsággal fogalmazza meg gondolatait. Ilyen magas követelményt önnel szemben semmiképp nem támaszthatunk.
A hibákat kiemeltem, a javasolt megoldásokat zárójelben mögé írtam.
Kedves Pátkai Honpolgárok!
Bízom benne, hogy bölcsességetek, a békés együttélés iránti igényetek és belátásotok felül emelkedik (felülemelkedik) minden szenvedélyen. Mindenkinek joga van a nyugodt és békés életre, függetlenül attól, hogy a kisebbség vagy a többség tagja. A többség felelős a kisebbségért, a kisebbség köteles betartani a közösség többségi normáit. Elítélendő mások, főleg gyerekek életének veszélyeztetése, a megfélemlítés, az erőszak.
Egy polgárőr a rá testált megbízással (megbízásával, hiszen rátestálni annyi, mint megbízni valakit valamivel, szószaporítás, ha önnek így jobban tetszik: tautológia. Az igekötő ebben az esetben az igével egybeírandó) visszaélve meg nem engedett eszközt használt egy konfliktus megoldásában. Biztos vagyok benne, hogy a testület saját körén belül meg tudja (ide vessző kell, mert nem felsorolásról, hanem egymás után következő tagmondatokról van szó) és meg is fogja oldani a problémát. Nem az a megoldás, ha tüntetünk mellettük vagy ellenük.
Nem tartom helyesnek, ha egy ilyen ügyben szélsőséges (ide vessző kell, lásd mint fentebb) lkatonai szervezet saját eszméik népszerűsítése érdekében felvonulást szervez. Már (csak) azért sem jó ez, mert a Pátkán történtekhez semmi közük. S az sem jó, ha valaki más következtetéseket von le az egyedi esetből. (általánosít az egyedi esetből Az egyedinek az ellentéte nem a más, hanem az általános.) Együtt kell élnünk, egymásra oda figyelve (odafigyelve), egymást segítve, a törvényeket, az írott és íratlan normákat betartva. Ehhez nem kell demonstrálni, hangoskodni, csupán élni, ahogy szívünk és a lelkiismeretünk diktálja, maximális megértéssel a másik (ide vessző kell, lásd mint fentebb) s teljes megértéssel a közérdekei (a köz érdekei vagy a közérdek) iránt. Ha így teszünk, egyetlen állampolgárnak sem lesz nyugtalan az álma, felemelt fővel járhat, s nem érezheti magát megkülönböztetettnek, hátrányos helyzetűnek. Próbáljuk mérlegre tenni jogainkat és kötelezettségeinket (ide vessző kell, lásd mint fentebb) egyensúlyukkal megteremteni az életünkhöz szükséges külső (ide vessző kell, lásd mint fentebb) s a lelküknek (ha életünkhöz, akkor lelkünknek. Legyünk következetesek, bár nem tudom, ez a fogalom ismert-e az ön számára.) szükséges belső békét.
Szívélyes üdvözlettel,
Lévai Katalin
Európai Parlamenti Képviselő (európai parlamenti képviselő)
A Micimackóban (Olvasta?) nagyon aranyos, amikor nagy kezdőbetűkkel írnak közneveket, mert ott mulatságos. Ön – felteszem – nem ezt tűzte ki célul, hanem saját fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Tájékoztatom, ezzel az eszközzel, ez a cél, nem elérhető.)
Üdvözlettel a szebb jövő reményében,
Kucsera Zsuzsa
Negyedik olvasónk levele:
Összefoglalás: Vélhetően jószándékú, de naív, a kérdések gyakorlati oldalát nem ismerő emberek ne adjanak lózungszerű jótanácsokat az érintetteknek, főleg ne a távoli Brüsszelből 
Dr. Lévai Katalin levele:
Kedves Pátkai Honpolgárok! (Brüsszel, 2008. 06. 12.) 
Bízom benne, hogy bölcsességetek, a békés együttélés iránti igényetek és belátásotok felül emelkedik minden szenvedélyen. Mindenkinek joga van a nyugodt és békés életre, függetlenül attól, hogy a kisebbség vagy a többség tagja.
Ez a mai körülmények között sok vidéki lakos számára olyan, mint a munkához való jog. A többség felelős a kisebbségért azért, hogy hogyan viselkednek? , a kisebbség köteles betartani a közösség többségi normáit. Ha lenne kedves ezért valamit tenni, azon túlmenően, hogy ennek elmaradása esetére toleranciára utasítja a szenvedő alanyokat. Elítélendő mások, főleg gyerekek életének veszélyeztetése, a megfélemlítés, az erőszak. Természetesen. Ezt mindenki így gondolja, nyilván a pátkaiak is. Mégis, Ön szerint mi lehet az oka annak, hogy ennek ellenére előfordulhatott ez az eset (ha egyáltalán igaz)? A szegény, ártatlan, elnyomott romák minden együttélési szabályt gondosan betartanak és a gonosz náci magyarok pusztán a bőrszínük vagy más olyan tulajdonságuk miatt, melyről nem tehetnek, gyűlöletet éreznek irántuk? Minden más ok nélkül???? Ugyanez jellemző az olaszokra, svédekre, finnekre, bolgárokra, románokra, szlovákokra, csehekre, angolokra, stb? Minden ok nélkül? Ez ép ésszel elképzelhető? Van egy orosz ismerősöm, aki beköltözött barátnőjéhez, akinek belvárosi romák voltak a hátsó szomszédai. Az elmondott tapasztalatai alapján azt kell gondolnom, ő is született rasszista, hiszen igen negatívan nyilatkozott a hely élhetőségét illetően, el is költöztek azóta…
 
Egy polgárőr a rá testált megbízással visszaélve meg nem engedett eszközt használt egy konfliktus megoldásában.
Várjuk inkább meg az eljárás végét. Biztos vagyok benne, hogy a testület saját körén belül meg tudja és meg is fogja oldani a problémát. Nem az a megoldás, ha tüntetünk mellettük vagy ellenük. Miért nem? Különben ki figyelne oda? Más országokban robbantgatnak ugyanebből a célból. 
Nem tartom helyesnek, ha egy ilyen ügyben szélsőséges félkatonai szervezet saját eszméik népszerűsítése érdekében felvonulást szervez. Már azért sem jó ez, mert a Pátkán történtekhez semmi közük.
És Önnek mi köze hozzá? S az sem jó, ha valaki más következtetéseket von le az egyedi esetből. Együtt kell élnünk, egymásra oda figyelve, egymást segítve, a törvényeket, az írott és íratlan normákat betartva. Ehhez nem kell demonstrálni, hangoskodni, csupán élni, ahogy szívünk és a lelkiismeretünk diktálja, maximális megértéssel a másik s teljes megértéssel a közérdekei iránt. Hüha. Nagyon fennkölt. Tessék mutatni az utat nekünk, egyszerű lelkeknek, de ha lehet, a helyszínen . Ha így teszünk, egyetlen állampolgárnak sem lesz nyugtalan az álma, reméljük, reméljük, de eddig ez nem igazolódott a gyakorlatban felemelt fővel járhat, s nem érezheti magát megkülönböztetettnek, hátrányos helyzetűnek. Próbáljuk mérlegre tenni jogainkat és kötelezettségeinket s egyensúlyukkal megteremteni az életünkhöz szükséges külső s a lelküknek szükséges belső békét. Pontosan ezt próbálják szerencsétlen pátkai lakosok elérni. 
Szívélyes üdvözlettel, 
Lévai Katalin 
Európai Parlamenti Képviselő
 
1. Kérem, szíveskedjen tájékoztatni magyarországi lakhelyéről (korábbi lakhelyeiről) külön megjelölve, hogy mikor, milyen számú ún. hátrányos helyzetű vagy alacsonyan szocializálódott csoporttal élt együtt 500 m-es körzeten belül.
Kérem, közölje, gyermeke milyen, hány hátrányos helyzetű, alacsonyan szocializálódott egyénnel járt egy iskolába.
Kérem közölje, követtek-e el az Ön (gyermeke, unokája, rokonai) sérelmére nagyobb, vagy kisebb súlyú bűncselekményt, sértegették, fenyegették, zsarolták-e valamelyiküket, vittek-e el mindent a hévégi házukból, szedték-e le a termésüket, mászkáltak-e éjjel vagy nappal a házukban, nyaralójukban, hétvégi telkükön idegenek, rabolták-e ki gyermekét fényes nappal, verték-e halálra felmenőit lopás közben, ütötték-e el valakijét jogosítvány nélkül vezetve.
Ha a válasz egyik kérdésre sem pozitív, akkor jónak tartanám, ha csak azután oktatná toleranciára honfitársait, ha a fenti tapasztalatokat a gyakorlat síkján megszerezte, mondjuk kezdetnek csak 1 hónapon keresztül, de ha lehet, álruhában, mint Mátyás király. Utána beszélünk majd, hogy milyen az, amikor valaki folyamatosan van ennek kitéve. 
2. Kérem, szíveskedjen a jogerős bírósági elítélésig ártatlannak tekinteni mindenkit.  
3. Kérem, ne adjon tanácsokat másoknak, mit hogyan kell megoldani, olyan helyzetekben, amit csak papírról ismer. Nyilván a pátkai lakosoknak is van jobb dolga, mint úgymond tüntetgetni, az un. testület pedig az eddig eltelt évek során láthatólag nem tudta megoldani a problémákat 
4. Kérem, tájékoztasson, hány, a Magyar Gárda által szervezett, biztosított rendezvényen vett részt, hány gárdistát ismer személyesen, hány olyan személyt ismer, aki az elméleti síkon túl fenyegetve érezte magát általuk, és valós sérelmet szenvedett . Milyen erőszakos megnyilvánulásról tud a gárda kapcsán? 
Ami pedig ezt az állásfoglalásukat illeti:
Az erőszak nem old meg semmit  
Jan Marinus Wiersma, az Európai Parlament Szocialista Képviselőcsoportjának alelnöke és Lévai Katalin, a Képviselőcsoport romaügyi szóvivője az olaszországi romákkal szemben elkövetett erőszakos események kapcsán május 14-én Brüsszelben az alábbi közleményt adta ki: 
Az erőszak nem old meg semmit, csupán erőszakot szül. A tragikus olaszországi események ismét bebizonyították, hogy szükség van közös európai roma stratégiára. Az európai szocialisták ezen dolgoznak. Az egyesült Európában nincs kollektív bűn, csak kollektív felelősség valamennyiünkért, valamennyi állampolgárért a romákat is beleértve.
Az európai szocialisták felhívják az olasz hatóságokat, a civil szervezeteket a kérdés humánus és emberséges, mind két fél számára elfogadható megoldására.
Óriási, feltalálták a spanyolviaszt. Ennél semmitmondóbb szöveg nem volt? Kíváncsian várjuk a stratégiát!
Továbbra is határozottan állítom, hogy sem Jan Wiersma, sem Ön nem tudja, miről beszél.
Megtisztelne, ha nem előítéletektől vezetve képezne véleményt az állítólag rasszista vidéki lakosságról, hanem kellő tapasztalatokat szerezne előbb a körülményeikről.
üdvözlettel
egy objektív magyarországi lakos
 
Ötödik olvasónk levele: Kedves Lévai Katalin!

Olvasván soraidat, meg kell állapítanom, hogy te egy nulla alak vagy.

Így mondom csak, ilyen közvetlen módon, ahogy te sem átallottál tegező módban szólni az ügyben érintett pátkai lakosokhoz.

Doktor vagy neved alapján, csak azt nem tudom minek doktoráltál, ha annyit nem tudsz, hogy mi az alapvető első megszólítási norma olyan emberek között, akik még szegről-végről sem ismerik egymást. És hamár nem őriztél velük együtt libát, meg nem is ott laksz Pátka községben, főleg még Magyarországon sem vagy, akkor talán nem kellene osztanod az észt az ő helyi dolgaikat illetően.

Mint, ahogy azt sem tudod, te nagytudású doktor, hogy ne nyilatkozzál olyan ügyről, mely nyomozati szakaszban van. Hogy mersz olyan kijelentést tenni, hogy "egy polgárőr a rá testált megbízással visszaélve meg nem engedett eszközt használt egy konfliktus megoldásában". Nem érzed ennek a kijelentésednek a súlyát? Ott voltál? Láttad, hogy ők tették? Eddig is megtehették volna, hogy szarrá verik a cigányokat, mégsem tették. Most meg egyből Molotov-koktélt dobnak rájuk, igaz? Amikor ilyen kijelentést teszel, nem zavar, hogy a falu egy emberként sorakozott fel a polgárőrök mögé, akiket köztiszteletben álló embereknek tartanak? Magát a családot is magasan a falu egyik legtisztességesebb családjának tartják?!

Nyilván nem szoktad nézni péntek esténként az Éjjeli menedék című kiváló műsort. Legalább nézd meg, mielőtt véleményt alkotsz valamiről. Mert ha láttad volna a legutóbbi műsorban a letartóztatott polgárőrök édesanyját, aki 16 gyermeket szült Magyarországnak, akkor tudnád azt is, hogy becsületben és szeretetben nevelte fel a gyerekeit és tisztességben őszűlt meg. Ezt a kiváló magyar asszonyt csúfoltad meg, mert Brüsszel magaslatából, már képtelen vagy a valóság érzékelésére, az EU képviselőség parmümfillata már annyira elbódított. Miért is több egy cigány szava egy köztiszteletben álló magyar polgárőrétől?

Szenvedélyről papolsz itt, miközben még a szó jelentésével sem vagy tisztában. Ami érthetetlen számomra, hiszen írtál egy Párnakönyvet. A szenvedély az egy pozitív töltettel teli magyar szó, jó értelemben vett felspanolt érzelmi állapotot tükröz. Milyen szenvedély van itt szerinted? Nem inkább robbanásig feszült indulatok tömkelege, hogy megint, szokásotokhoz híven, koholt vádak alapján akartok ártatlan embereket elítélni? Elég egy szikra e robbanásveszélyes helyzethez.

Akkor miért nem rinyálsz ilyen ékesszólóan, amikor naponta jönnek a hírek a magyar emberek, idősek megveréséről, kirablásáról, brutális megöléséről? Akkor sem hallottam a hangodat, amikor gyermekei szeme láttára verték agyon Szögi Lajos tanár urat, vagy amikor a doktornőt verték halálra, vagy amikor mentősöknek kell elmenekülni a lincselések elől, vagy amikor a miskolci kórházi főorvost majdnem meglincselték, vagy amikor sorban verik meg a tanárokat. Soroljam még??????

Te, nő létedre nem zavar, vagy nem érdekel, hogy hol van az a fiatal anya, akit a négy cigány elhurcolt a munkahelyéről, megerőszakolták, utána bekerült a szegedi klinika pszichéjére, majd utána eltünt? Milyen nő vagy te Lévai Katalin? Fényévnyi különbség van emberi értékben Morvai Krisztina és teközötted, természetesen Morvai Krisztina javára. Pedig mind a ketten nők vagytok. Egy jelentéktelen pont vagy az Ő személye mellett.

Olyan frázisokat puffogtatsz, hogy észbontó. Írod:

"Mindenkinek joga van a nyugodt és békés életre, függetlenül attól, hogy a kisebbség vagy a többség tagja. A többség felelős a kisebbségért, a kisebbség köteles betartani a közösség többségi normáit. Elítélendő mások, főleg gyerekek életének veszélyeztetése, a megfélemlítés, az erőszak".

Leírva, jaj de szép ez. Pont ugyanolyan szivárványszínű, amit annyira szerettek. Ilyen semmitmondó frázist 10 éves gyerek ír le, aki még nem látja át kristálytisztán a valós élet dolgait, különösképpen 2008 Magyarországának valós viszonyait. E csodás szavak megvalósításáért mit teszel te, Lévai Katalin? Merthogy írod, nem megoldás a tüntetés. Akkor mi a megoldás? Ja tudom: szépen csendben hagyni a cigányoknak elvágni nagyszüleink, szüleink, családjaink torkát, önként alátéve a fejünket guillotine alá, hagyni megveretni magunkat, önként és dalolva beszolgáltatva munkánk gyümölcsét, stb.

Bármilyen, helyi szintű jobbító szándékú kezdeményezés is születik, lásd Monok és egyéb önkormányzatok, mindennek alátesztek. Mindent elkövettek igaz, hogy polgárháború legyen. Mert az az érdeketek, ezt a vak is látja. Holott magyar, cigány, zsidó tudott együtt élni egymással, csak ti totális ellentétet, gyűlöletet szítatok apránként közöttünk. Előbb-utóbb a magyarok iszonyúan meg fogják a cigányokat ruházni, de akkor kő kövön nem fog maradni.

Brüsszel andalító nyugalmából fröcsögsz itt törvényekről, meg írott és íratlan normákról, meg csupán élni, ahogy a szívűnk és lelkiismeretünk diktálja.

A törvény a cigányra is vonatkozik, nemcsak a magyarra, nem gondolod? Írott és íratlan normáról ne beszélj, mert sok még írni sem tud, íratlanokat meg nem ismeri.

Igen szeretne az ember élni. Igen, pont úgy, ahogy a lelkiismerte diktálja. Ezért is lesz egyre nagyobb balhé.

Az, hogy hazánk ma ilyen helyzetben van, neked és a hozzád hasonló nulla alakoknak köszönhető.

Ilyen embereknek köszönhetően veszítettük el hazánk területeinek és lakosságának nagy részét is.

Atilla népének egy leszármazottja