Mégsem lesz a Szövetség Ausztria Jövőjéért frakcióvezetője a 27 éves Stefan Petzner, aki a dolgok jelen állása szerint az autóbalesetben elhunyt Jörg Haider köcsögje volt. A buzi ugyanakkor továbbra is a bizonytalan jövő előtt álló párt elnöke marad. Sírba is fogja vinni rövid idő alatt.

Amikor Haider balesetet szenvedett, Petzner könnyek között nyilatkozott egykori főnökéről és "barátjáról". A fölöttébb alkalmas időben megnyilvánuló fatarót a pártban nemcsak érzelgős megnyilvánulása miatt bírálták, többen kétségbe vonták, alkalmas-e a 21 fős frakció vezetésére.
Petzner végül maga lépett vissza a jelöltségtől a frakcióvezetői posztra, helyére Josef Buchert választották, akit maga Petzner is javasolt. Petzner ugyanakkor megtartja pártelnöki pozícióját, bár ezek után még a közéletből is távoznia kéne, hiszen szavazói nyilván nem egy nacionalistát játszó buzeránsnak adták bizalmukat.

Haider özvegye közben cáfolta a hírt, mely szerint férje holttestét külföldön boncolnák fel, és ezért késik a hamvasztás.
(Zsindex magyarítva)