Az előző években a Karácsony az oktatási programunkban részt vevő gyerekeknek szép ünnepséget és ügyes cipősdoboz méretű csomagokat hozott. A legtöbb gyerek két csomagot kapott: egyet Önöktől, a keresztszüleitől, egyet tőlünk, a Szövetségtől. Ezek a csomagok az elmúlt esztendőkben bőségesek voltak, Skóciából kaptuk őket, jutott belőle a falu aprajának-nagyjának egyaránt. Tanáraink juttathattak belőle a magányosan élő időseknek a sokgyerekes családoknak is.
Sajnos az idén nem kapjuk már ezeket a csomagokat, mivel már uniós tagország lettünk, támogatóink más országokba irányítják a karácsonyi adományaikat.

Bizalommal fordulok egy nagy kéréssel Önökhöz, hogy idén is szép karácsonya lehessen kicsi tanítványainknak. Kérem, aki teheti, biztassa ismerőseit, hogy állítson össze egy cipősdoboznyi ajándékot egy moldvai csángó gyermeknek, hogy ne térjen haza senki üres kézzel a magyar karácsonyi ünnepségről.

A csomagokat le lehet adni december 15-ig a következő címekre, mi dec. 3-tól folyamatosan tudjuk szállítani csángóföldre őket.
Személyesen: Budapest, Szent Gellért Könyvesbolt, Kossuth Lajos u. 1
Postán: Horváth Ernő, H 5211 - Tiszapüspöki, Fő út 35 sz.
Kérem, a csomagra írják rá, hogy melyik faluba, és hogy fiúnak vagy lánynak szánják!

Segítségüket előre is köszönöm, az Isten áldja meg érte Önöket!

Tisztelettel:
Farkas-Ferencz Gabriella
a “Legyen Ön is keresztapa, keresztanya program koordinátora
keresztapa@csango.ro


Aki többet akar tudni a csángó gyerekekről: www.csango.ro vagy a www.erdely-szep.hu honlapom alsó részén.

Az én kérésem, ha valaki december közepe előtt Csíkszeredába utazik Szolnokon keresztül, és elvinne egy csomagot Csíkszeredába, kérem, jelezze!

A mi keresztlányunk már középiskolás, a csíkszeredai kollégiumban, „bentlakásban” lakik, s oda szeretnénk küldeni valami hasznosat és egy kis édességet.

Köszönettel: Horváth Ferenc, geotisza@dunaweb.hu