Rézműves Gyekszon”, aki az ITT található “Gőzölgő sz*rkupac tiltakozik a diszkrimináció ellen” c. örökzöldet is elkövette, megint nagyot alkotott: elmagyarázta, a cigányok miért ürítenek oda, ahol éppen vannak, miért kell összekenniük sz@rral a betöréseik áldozatául esett lakásokat vagy éppenséggel orvosi rendelőket (lásd pl. a gadnai vagy a verpeléti esetet).

Közismert tény, hogy a rendőrség is ökölszabályként tartja számon: ha egy betörés utólagos nyomvizsgálata, felmérése közben a szoba közepén egy jó nagy adag friss emberi ürüléket találnak, akkor egyértelmű, hogy cigány az elkövető. Rézműves Gyekszon színese alapján talán az (egyik?) okra is fény derül.
"A bélsárnak a mi színes kultúránkban szakrális szerepe van. A tisztátalan ételek tökéletes testünkön áthaladva megtisztulva kerülnek elő.

A szar nálunk szent. A gádzsók is tőlünk vették át a "szent szar" kifejezést, mint annyi mindent a cigánság értékes kultúrájából.

A kertünket is azért szarjuk körbe, hogy erejével megvédjen a rasszistáktól, gárdistásoktól, akiktől félünk.

És amikor valamit bekenünk szarral, azt megszenteljük. A kulturálatlan gádzsók ezt gyakran félreértik.

A cigán kultúra fontos elem még a mumus, akinek kefebajsza van, és ha eljön, elviszi a romákat dolgozni. Ezzel szoktuk ijesztegetni a gyirekeket is, ha lusták, és nem gyűjtenek eleget a földekről, kertekből, lakásokból színes közösségünk részére."
(Mielőtt valami fajvédő ebbe köt bele: természetesen R. Gy. nem cigány. Amit írt, mégis igencsak közel lehet az igazsághoz, tekintve a cigányság vonzódását a sz@rhoz.)