Hatalmas összegű, 200 ezer fontos kártérítést ítélt meg a bíróság a brit tüzérség volt katonája, Kerry Fletcher részére. A leszbikus hölgy ugyanis állítása szerint szexuális zaklatásnak volt kitéve a hadseregben. Egy őrmester például azzal környékezte meg, hogy ő talán "képes volna megváltoztatni" Fletcher szexuális irányultságát. Többen felháborítónak tartják, hogy a kártérítés nagyobb, mint amit a harctéren megsérült katonák kapnak.
Kétszázezer font kártérítést ítélt meg a bíróság egy frusztrált leszbikus részére: a pénzt egy brit őrmesternek kell kifizetnie, mivel a hadseregben szolgáló hölgyet "szexuálisan zaklatta". "Nézd, én talán képes lennék megváltoztatni téged" - írta a jószándékú Kerry a hisztérikus Fletchernek.
A nő(?)nek megítélt kártérítés meghaladja a Marine Ben McBeannek a két lába amputálásáért kifizetett 161 ezer fontos összeget, így aztán a Kerry Fletchernek kifizetett pénzt a hadsereg némelyik alakulata egyszerűen "obszcénnek" találta.
Shaun Rusling, egy veteránokat tömörítő szervezet elnöke például elmondta: nem értenek egyet azzal, hogy bárkivel is kiszúrjanak a hadseregben, de csak Fletcher érzi úgy, hogy megbántották.


Másnak kevesebb
Patrick Mercer, a konzervatívok volt árnyék-hadügyminisztere és hadügyi hivatalnoka szerint az olyan katonák és katonanők, akik súlyosan megsérülnek hazájuk védelme közben, jelentéktelen összegű kártérítést kapnak. "Ez így nincs rendben" - vélekedik Mercer.
Fletcher elégedett az ítélettel, mint mondja, "ez az, amit keresztül akartam vinni". Úgy látja, nem lehet összehasonlítani azt, amikor valaki a harctéren sérül meg azzal, ami vele történt. "Négy évig a pokolban éreztem magam" - mondta. Szegény.
Mint emlékeztet, a katonák a hadseregbe való belépéskor aláírják, hogy megsérülhetnek, meghalhatnak a háborús övezetekben. Ő azonban nem írta alá azt, hogy "zaklathatják".
Fletcher már egyszer a címlapokra került azzal, hogy ő volt az első nő, aki a Királyi Lovas Tüzérség kötelékébe lépett, de ki is rúgták, mivel rányitottak, amint épp egy ausztrál rendőrnővel hancúrozott meztelenül a barakkjában. (Természetesen a rányitók is zaklatók voltak.)
2004-ben aztán csatlakozott egy másik tüzésegységhez, ott érte az említett zaklatás. Azt állítja, miután panaszt tett a seregben, az autóját vandál módon megrongálták, őt magát pedig ócsárolni kezdték, és baljós hívásokat kapott, amelyek megkérdőjelezték szellemi képességeit.
(Daily Mail - InfoRádió nyomán)