Számtalan Kiskunlacházával kapcsolatos infót kaptunk. Köztük bizalmasakat is, amelyek szintén a "rendőrség elfogta a cigány tetteseket" témát vitték; egy közülük szavahihetőségét régebbi ügyészségi és hasonló feljelentsésekkel, ügyiratokkal igazolta. Most egy nyilvános levél következik:
"Tisztelt Szerkesztőség!
A kiskunlacházi gyilkossággal kapcsolatban írok. A ballib média láthatóan minden erejével azon van, hogy elhitesse, nincsenek meg a gyilkosok. Biztos forrásból, egy, az ügyben nyomozó rendőr információi alapján jutott tudomásomra, hogy az elkövetőket már elfogták, valóban cigány származásúak, de felsőbb utasításra teljes hírzárlatot rendeltek el a rendőrségnél. Úgy tervezik, hogy majd akkor jelentik be, amikor lecsengett az egész ügy, valószínűleg ott "fenn" félnek, hogy ezúttal tényleg elszakadna a lakosságnál cérna. Azóta olvastam erről a Sztojka-féle szórólapozós ügyről (Kuruc.info: lásd EZT) is. Ha ilyen erők állnak a háttérben, simán lehet, hogy ők pénzelik ezt is, és nem csoda, ha a polgármestert valóban félre tudnák állítani (Kuruc.info: lásd EZT). Reméljük, hogy nem így lesz.
Sok erőt a további igazságfeltáró munkájukban!
Üdv., egy hűséges olvasó"
Újabb (az eggyel régebbiekért lásd EZT és EZT) fórumidézettel is szolgálhatunk – szintúgy helyiektől:
"Rossz híreim vannak, a politika ismét beavatkozott egy folyamatban lévő nyomozásba, kiadták a parancsot, cigány nem lehet az elkövetők között!
A Magyarországi Nemzeti,- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesület (ÉKE) és a Magyarországi Kisebbségek Pártja delegációja (MKP) kérdésére (kérésére?) Dr. Ármós Sándor r. dandártábornok, Pest megye Rendőrfőkapitánya kijelentette, A nyomozás jelen állása szerint ROMA ELKÖVETŐ NEM KERÜLT A RENDŐRSÉG LÁTÓKÖRÉBE! "
(Forrás: zsIndex cigótopic)