Ahogy várható volt, a ma esti interjúk nagyon jól sikerültek. A Pörzsölő-féle Posta Imre-interjú persze még jobb, még felháborítóbb, de ezt is feltétlen érdemes megnézni, ha van egy kis időnk, különösen amiatt, hogy mindkét interjúalany polgármester, így csak úgy a szórakozásból, “rasszizmusból”, “mert nincs jobb dolga” nem hazudozik – igen, mindent komolyan gondolnak és igen, minden érvüket alá tudják támasztani.
Csupán pár idézet a polgármestertől (tessék megnézni az egész videót – lásd alább!):
“Nórinak a halálesete csak egy utolsó csepp volt a pohárban. … Az elmúlt 1-2 hónapban olyan mértékben felerősödött a lakossággal szembeni erőszakos cselekményeknek a száma, és nem csak a fizikai, hanem a verbális értelemben vett erőszakra is gondolok, a tulajdon-eltulajdonítás, a fizikai erőszak, a bántalmazás, amit gyerekekkel szemben is elkövetnek.” A műsorvezető erre: “Mondjuk ki: mindenki tudja Kiskunlacházán, hogy ezeket cigányok követik el.” A polgármester erre: “Igen, és hát ezt akartam mondani, hogy ezek a a bűncselekmények egyértelműen a roma lakosság egy részéhez köthetők. Az ott élő állampolgárok tudják, hogy az én gyerekemet X roma verte meg, a nagymamától a szatyrot X roma gyerek lopta el, …. és még a rengeteg egyéb erőszak.”
“Amitől féltem, bekövetkezett. Én szerettem volna, ha ebből az esetből, és abból, hogy demonstráltunk, nem lesz politikai kérdés, de az lett. Itt már nem arról van szó, hogy egy kislányt meggyaláztak, nem arról van szó, hogy az emberek félnek, hanem arról, meglátásom szerint – és a hétfői parlamenti hozzászólások a kormány részéről [Kuruc.info: lásd Juhász és Mesterházy “jáj báncsák szegín romákokat, nem élhetnek békében” dumáját – pont a meggyilkolt magyar lány temetésének napján!] ezt alátámasztják -, hogy van egy felépített, hivatalos teória, mely szerint Magyarországon a roma lakosságnak kell félnie a rasszista, fasiszta magyaroktól. Ezzel ellentétben a mai magyar valóság az, hogy pont fordítva van. Le kell menni bármelyik kistelepülésre, és meg kell kérdezni az ott élőket, kitől félnek. Ez a bűncselekmény úgy néz ki, hogy megdönti ezt a teóriát [mivel cigány gyilkolt – megint], és vannak körök, akiknek nem érdekük, hogy ez a teória megdőljön. És, úgy érzem, hogy lehet, a rendőrség is ennek a foglya. Én több rendőrrel beszélgettem  az üggyel kapcsolatban; ők is érzik azt, hogy rájuk is nagy nyomás nehezedik különböző esetekben. A rendőr azt mondja szinte már, hogy nem mernek intézkedni egy roma származású lakossal szemben, mert rögtön ráfogják, hogy rasszista, nem megfelelő eljárásrenddel járt el, biztos előítélete volt vele szemben ésatöbbi. Tehát már az intézkedésekben egyfajta gátat építenek fel a rendőrökben.”
“Egy bombán ülünk. A gyújtózsinórt már régen meggyújtották. Nem évek múlva, hanem hónapok múlva ez robbanni fog. Ha most a kormány, a hatalmi elit nem hoz radikális, gyors intézkedéseket annak érdekében, hogy Magyarországon minden tisztességes, becsületes állampolgár biztonságban érezze magát, akkor ez fel fog robbanni. Be fog következni az, hogy az emberek azt mondják: magunkra hagytatok: majd megvédjük magunkat! És ez nem egyszerűen az, hogy felvonulok, tüntetek – ennek már lehet fegyveres oldala is, amitől az Isten mentsen meg bennünket, mert senki sem akarja, hogy itt vér folyjon. Ha az állampolgár nem tudja másképp a családját, a vagyonát megvédeni másképp, mint azzal, hogy fegyvert ragad, és azzal védi meg, azt hiszem, ebben nem az állampolgár a hibás elsősorban, hanem az az államhatalom, ami eddig engedte fajulni a helyzetet.”
Nem semmi az sem, amit Mali mondott: a cigány uzsorás a cigány család öt éves gyermekét kidobta a zárt ablakon (gy.k. beledobta az üvegbe), hogy ezzel "motiválja" a fizetésre a szüleit.
Alább látható a beágyazott YouTube-videó, öt közel tíz-tíz perces részben, szépen egymás után. Sajnáljuk, hogy így szét kell darabolnunk; viszont így tudjuk biztosítani azt, hogy minél többen megnézhessék az adást. Több Nokia telefonnal, iPhone-nal, ill. iPod Touch-csal rendelkező olvasónk is írt, hogy nem tudja  lejátszani a nem YouTube-os (hanem pl. Google Video-s) adásokat; ezért ragaszkodunk a 10 perces időhatárú, ámde az égvilágon mindennel kompatibilis YouTube-hoz. Akinek nem tetszik a videók közötti váltogatás, az meg nézze a WMV formátumú eredetit (ha le tudja játszani a gépe / telefonja); lásd alább.
Akinek az eredeti kell, a következő két-három hét folyamán ITT (ez a beágyazott lejátszós változat; direktben, WMV formátumban, ITT) érhető el.