Egyre több hír kering arról, hogy új nemzeti civil mozgalom alakult. A híradásokban igen keveset lehetett hallani róla, így most igyekszünk tájékoztatni kedves olvasóinkat a vadonatúj szerveződésről. Mit akar a Magyarok Szövetsége? - teszi fel a kérdést az újonnan alakult civil szerveződés. Aztán részletesen megadja rá a választ, amelyből igyekeztünk kigyűjteni a legfontosabb tételeket.
- A hazugságok korának lezárását, nyílt szembenézést az ország állapotával. Teljes állapotfelmérést, és ennek alapján a nemzet közössége számára leginkább megfelelő cselekvési irányok megválasztását a nemzet hosszú távú fennmaradása érdekében. Le fogja váltani a neoliberális politikát, és valódi nemzetállami működés feltételeit teremti meg.
- Létrehozza a valódi fordulat kormányát, a jelenleg regnáló politikai elit teljes és egyöntetű leváltásával. A lehető legnagyobb nemzeti tömegbázis kiépítésével, a társadalmi csoportok tevékenységének összehangolásával, folyamatos érdekegyeztetéssel egységes és összehangolt társadalmi fellépést szervez. Szakértői csoportok felállításával tájékoztatja a lakosságot az ország helyzetéről, és állami feladatok átvállalására képes civil szervezeteket épít ki.
- A legmesszebbmenő civil társadalmi ellenállást szervezi a nemzetközi pénzügyi köröket szolgáló, az egyén és nemzetellenes - globális - politikával szemben. A termelő, teremtő munkát végzők adóterheinek mérséklésével, az ország ökológiai és humán rendszereiben megtermelt javak visszaforgatásával, a fejlett technológiákat alkalmazó nemzeti ipar, a minőségi mezőgazdasági termelés, a szolgáltatások fejlesztésével a helyi anyagi és szellemi tőkeképződés biztosítása a célja.
- Helyreállítja az ország gazdasági, politikai szuverenitását, lépéseket tesz az adósságteher felülvizsgálatának érdekében. Visszaszerzi a jogtalanul privatizált nemzeti vagyont, és kidolgozza az ország lakóinak kárpótlási rendszerét. Az MSZ 2009. augusztus 20-ra összehívja a Magyarok Országos Gyűlését, az azt követő hónapokban pedig megvalósítja a valódi rendszerváltást.
A Magyarok Szövetségének az összes parlamenti pártról - az MSZP-től a Fideszig - lesújtó véleménye van. A kérdésre, hogy melyik párttal áll kapcsolatban az MSZ, a kiskátéban a következő választ adják:
- Egyikkel sem, mivel valamennyi parlamenti pártot súlyos felelősség terheli a jelenlegi helyzetért, a pártok önzése egyben okozója is a jelenlegi válságnak. A jelenlegi pártok elveszítették erkölcsi és jogalapjukat ahhoz, hogy az országot kormányozzák.
Információink szerint az alapítók között olyan tekintélyes közéleti szereplők is találhatóak, mint Andrásfalvi Bertalan volt közoktatási miniszter, Makovecz Imre Ybl Miklós-díjas építész, Papp Lajos szívsebész, Pap Gábor művészettörténész vagy Bogár László közgazdász.
(Barikád korrigálva)