Adjon az Isten!
A Magyar Gárda Mozgalom megdöbbenéssel és értetlenül áll az őt létrehívó Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatását kimondó elsőfokú ítélet előtt. Mozgalmunk szent meggyőződéssel vallja, hogy az őt szülőatyjaként létrehívó Egyesület semmiféle jogszabályba ütköző cselekedetet nem vitt végbe, így az ítélet szerintünk nem megalapozott. A tíz alapító óvó szeretete és az általuk lefektetett irányvonal azonban – egy esetleges jogerős feloszlató döntés esetén – erkölcsi iránytűként mindig is a Magyar Gárda Mozgalom vezérfonala marad.
Az ítélet szóbeli indokolásával kapcsolatban ki kell emelni, hogy az – jogállamban elfogadhatatlan módon – jogszabályi hivatkozásokat meglehetősen csekély mértékben tartalmaz, a hivatkozott kevés jogszabályhely is meglehetősen tágan, ha úgy tetszik szubjektív módon értelmezhető.
Ki kell emelnünk a szóbeli indokolás azon részét, mely szerint Mozgalmunk tatárszentgyörgyi felvonulása a parlamenti pártok valamint a közjogi méltóságok szerint „cigányellenes” volt. Az a tény, hogy egy bírósági ítélet pártok, valamint nem kizárólag az igazságszolgáltatás hatalmi ágához tartozó közszereplők véleményét használja fel egy bírósági ítélet megalapozásaként, igazolja azt a sejtésünket, hogy a polgári per Fővárosi Főügyészség által történt megindítása valamint a Fővárosi Bíróság által meghozott ítélet politikai nyomásra született.
Viszont megelégedéssel töltött el minket az ítélet indokolásának az a része, mely kimondja, hogy e döntésnek a Magyar Gárda Mozgalomra nézve semmilyen kihatása nincs, így Mozgalmunk tevékenységét továbbra is az eddigieknek megfelelően folytatja!
Szebb jövőt!
Magyar Gárda Mozgalom
Országos Sajtóiroda
(magyargarda.hu)