Közel 10%-kal a harmadik lett a kartali időközi polgármester-választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom színeiben induló Koncz Balázs, erre egyszerűen megpróbálták elcsalni a dobogós helyét. A www.valasztas.hu honlapon majdnem 5%-kal kisebb eredményt tüntettek fel, majd, miután elérték céljukat, és a hírekben meg sem említették a Jobbik kimagasló támogatottságát, később az Országos Választási Iroda sunyin kijavította a hibát.

Monitorfényképünkön még látható a hamis adat

A Pest megyei, hatezres településen hat jelölt közül ért el 9,86%-ot (171 szavazat) a jobbikos induló. Mindegyik szavazókörben számlálóbiztossal és a választási bizottságban delegálttal képviselte magát és ellenőrizte a szavazás tisztaságát a Jobbik. Ennek ellenére a hivatalos végeredményt közzétevő www.valasztas.hu honlapon csak 5,27% (87 szavazat) jelent meg.
A közvélemény-kutatásokat cáfoló, a parlamenti küszöb duplájához közelítő Jobbik-siker ezért sem jelent meg a hírekben. Az MTI az első két helyezettről tudósított, a harmadikat nem említette, pedig az volt igazán országos hírértékű (még 5,27%-os eredmény vélelme esetén is).
A Jobbik nehezen hiszi, hogy mindez egyszerű figyelmetlenség műve. Nem az első eset, hogy a Rytkó Emília vezette Országos Választási Iroda elszabotálta egy fontos információ közzétételét. A 2002-es országgyűlési választások legelején az apparátus az OVB egy döntő súlyú állásfoglalását hallgatta el, mely szerint tilos a voksoláson meg nem jelentek mozgósítása, amit akkor – még csak – az MSZP csinált. A szavazatszámláló bizottságoktól és a médiától is eltitkolt határozatra csak másfél év elmúltával derült fény, amikor már a balliberális kormányt nyögte népünk.
A január 11-én Ferencvárosban sorra kerülő időközi országgyűlési választáson a Jobbik fokozott figyelmet fog fordítani, hogy a Szegedi Csanádra adott voksokat nemcsak a szavazatszámlálás és az -összesítés, hanem – amire eddig még nem volt példa – a közzététel során se csalják el.
Novák Előd
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK választási bizottságába