A Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést a ferencvárosi országgyűlési egyéni választókerületi bizottság, miután több mint 2.200 hamis, nem az Állami Nyomdában készült ajánlószelvényt találtak az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt által leadott szelvények között - mondta Horváth Péter, a helyi választási iroda helyettes vezetője. Mint ismeretes, a "cédulagyártó versenyt" toronymagasan "nyerte" Tomcat, hisz céduláinak 99%-a hamisítvány volt - derítették ki az Állami Nyomda kirendelt szakértői. Elvben börtön vár rájuk.
Az MDF már elkezdte a magyarázkodást: nekik a Mikulás hozta a dobozukba a cédulákat. Tomcat egyelőre még gondolkozik valami hihetőbb történeten. Gyurcsány óta ugyanis tudjuk: mindent meg lehet magyarázni. Más kérdés, hogy ki hiszi el például, hogy az őszödi beszéd egy "szenvedélyes igazságbeszéd" volt. Ahogy Fletó körül néhány tucat nyugdíjas, úgy Tomcat körül is lesz néhány megszállott támogató, akivel mindent meg lehet értetni.
A választókerületi bizottság hétfőn eljuttatta a Legfőbb Ügyészséghez a feljelentést, amelyet választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt tettek - mondta el Horváth Péter.
A ferencvárosi országgyűlési egyéni választókerületi bizottság hétfői ülésén derült ki a tömeges hamisítás, amely miatt három párt nem indulhat a január 11-ére kitűzött időközi képviselő-választáson.
Akkor azt is elmondták, hogy a bizottság az ügyben hivatalból feljelentést tesz. Több bizottsági tag szerint a történtek az okirat-hamisítás és a személyes adatokkal való visszaélés gyanúját is felvetik, ám, mint mondták, ennek megítélését a nyomozó hatóságokra bízzák. Mivel az ajánlószelvény a választó személyes adatait is tartalmazza, felmerül az is: az érintettek hogyan szerezték meg azokat a hamis dokumentumok kiállításához - hangsúlyozták.
(Stop nyomán Kuruc.info)