"Fegyelmi vizsgálatot folytatott egyik budapesti jelöltje, Faith Balázs ellen az LMP. A párt közleménye szerint néhány napja egy hírportálon megjelentek szerint Faith annak ellenére nyert pénzt egy roma származású egyetemisták számára kiírt pályázaton, hogy nem is roma" - írja az MTI. Feketeöves olvasóink már tudhatják, hogy ha "egy hírportálról" beszél az MTI, akkor bizony rólunk van szó, csak nem mernek "reklámozni".
A vizsgálat megállapításai szerint "az igénybe vett állami támogatás vélhetően nem felelt meg a pályázat céljainak". Fegyelmi eljárást indítottak Faith ellen, aki viszont április 11-én 24 órai hatállyal kilépett a pártból. Az LMP "morális értelemben nem tekinti saját jelöltjének Faith Balázst", ezért kéri az Országos Választási Bizottságot, hogy ne vegyék figyelembe töredékszavazatként a rá adott szavazatokat. Faith a fővárosi 28-as választókerületben 3731 szavazatot szerzett.
Az LMP meglepően határozottan kezelte ezt az incidenst, s groteszk, hogy ezt kell írnunk, de példát vehetne róla a többi párt.
(MTI nyomán S. Tibor - Kuruc.info)
Korábban írtuk: LMP-s botrány: jelöltjük szerint nem kéne bolygatnunk a választások előtt, hogy pályázati pénzeket lopott és lop
Az LMP etikai bizottsága és választmánya vizsgálja kispesti jelöltjük ügyét, aki 480 ezer forint támogatást kapott cigány fiataloknak kiírt pályázatokon az Oktatási Minisztériumtól. Faith Balázs a választásokig nem akar nyilatkozni. Faith fehér, mint a porcukor (és nem mellesleg zsidó), ennek ellenére roma felzárkóztatásra szánt pénzeket kaparintott meg. Így nem lesz más a politika.
"Két nap van hátra a választásokig, nem szerencsés most ezt az ügyet bolygatni" - válaszolta az [origo] megkeresésére csütörtökön délelőtt Faith Balázs. Az LMP kispesti jelöltje a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatójaként roma fiatalok támogatására kiírt pályázatokon indult és nyert költségtérítésére támogatást, összesen sok százezer forintot.
Az LMP honlapján céljai közt első helyen a tiszta, átlátható gazdálkodást és a korrupció visszaszorítását említő képviselőjelölt nem válaszolt az [origo]-nak arra a kérdésre, hogy azonos-e az Oktatási Minisztérium honlapján szereplő Faith Balázzsal, bár azt is mondta, hogy "magáért beszél a dokumentáció". Azt mondta, a választások után, hétfőn már szívesen válaszol az [origo] kérdéseire, így arra is, hogy roma származásúnak vallja-e magát.

Az LMP tud az esetről és a Faithról megjelent cikkről, és jelenleg vizsgálják annak valóságtartalmát - ami különösen röhejes, hisz a valóságtartalmán nincs mit vizsgálni, ott vannak a dokumentumok az Oktatási Minisztérium honlapján, plusz maga az érintett is elismerte a dolgot. A sajtófőnök azt mondta, nem sok esélyt lát arra, hogy a vizsgálat és a döntés még a választások előtt megszülessen - valószínűleg utána is csak kimagyarázás lesz. Bővebben a cikk alján található linken.
(Origo nyomán Kuruc.info)
Korábban írtuk: Eddig nem érkezett semmiféle reakció a cigány támogatási pénzeket lenyúló jelöltjük ügyére, noha a bizonyítékokat közzétettük alábbi cikkünkben: - Kik állnak az LMP mögött? Honnan jöttek és mit akarnak? Lerántjuk a leplet