A gazdagok irányába történik jövedelemátcsoportosítás a szegények és a középrétegek részéről - mondta Volner János. A jobbikos képviselő rámutatott: a vidék Magyarországát nyomor sújtja, de ezzel nem foglalkoznak a Fideszben.
A képviselő a KSH legújabb adatait idézte, eszerint a felső tíz százalékban látványosan javult a jövedelmi szint, miközben az alsó decilisben lévők jövedelme csökken. Az átlagjövedelem nem éri el a havi százezer forintot, a gyermekes családoknál ez havi ötvenezer forintot sem ér el, holott a Fidesz éppen a családok helyzetének javítását tűzte ki fő céljául.
A képviselő azt is idézte, hogy ötszázalékos infláció mellett a cégek nagy része nem tervez béremelést a minimálbéren felül. Az adójóváírás és a szuperbruttó kivezetése miatt a bruttó 200 ezer forintos jövedelem alatt mindenki rosszul jár jövőre. A képviselő szerint Orbán penetránsan hazudozik amikor arról beszél, a Jobbik nem akarja visszafizetni az ország adósságát, miközben ők csak az újratárgyalás lehetőségét vetették fel.
(HVG nyomán)