A Mazsihisz elnöke levélben követeli Tarlós István főpolgármestertől, hogy akadályozza meg Csurka István A hatodik koporsó című darabjának bemutatását a budapesti Új Színházban.
Zoom
Tarlóssal tegeződik, Orbánnal haverkodik... ez a nemzeti ügyek kormánya és főpolgármestere
Feldmájer Péter levelében a főpolgármester azon kijelentésébe kapaszkodik, hogy nem támogatja a darab bemutatását, mert annak "necces" a vége.
A magyarellenes szervezet elnöke úgy fogalmaz, hogy a Jud Süss című film óta "kevés hasonlóan veszélyes, uszító zsidóellenes mű született". Szerinte nemcsak a darab vége, hanem annak egésze is "alkalmas a zsidóellenes érzelmek felkorbácsolására, ezért a darab tervezett bemutatása veszélyezteti a főváros és a főpolgármester becsületét".
Feldmájer Péter külön kiemeli, hogy "a művészi szabadság elvét figyelembe véve magánszínházban esetleg bemutatható volna egy ilyen darab, de elfogadhatatlan, hogy egy faji és vallási gyűlöletet szító darabra költsenek közpénzeket". Kéri ezért a főpolgármestert, "mentse meg Budapest becsületét": "zsidóellenes, uszító, antiszemita kliséket tartalmazó mondatok ne hangozhassanak el a főváros tulajdonában álló színpadon!"
Íme a levél, aztán majd lehet csodálkozni, miért van antiszemitizmus:


(Kuruc.info - Mazsihisz nyomán)