Nyilvános meghirdetés nélküli közbeszerzéseken nyert el több munkát is 2011−2012-ben a Fidesz egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila médiaügynöksége - írja csütörtöki cikkében a Napi Gazdaság.
Sorra nyeri a tendereket a Prestige Média, Várhegyi Attila volt fideszes államtitkár médiaügynöksége - írja a Napi Gazdaság, amely szerint több, nyilvános meghirdetés nélküli, az ajánlattevők meghívásával lebonyolított közbeszerzést is nyert a cég, ráadásul versenytársa gyakran az Áder János volt kabinetfőnökének tulajdonában álló Creative Consulting Reklám és Marketingkommunikációs Kft.
A lap felidézi, hogy a volt fideszes képviselő, szolnoki polgármester és kulturális államtitkár Várhegyit 2002 őszén a bíróság hűtlen kezelés miatt egyéves felfüggesztett börtönre és pénzbírságra ítélte. Ő ezek után a Fidesz pártigazgatója lett, 2006-ban pedig létrehozta reklámcégét. Első megbízásait fideszes önkormányzatoktól kapta, erről 2007-ben a HVG is írt.
A lap összeállítása szerint a Prestige megbízói között van vagy volt az MTVA, a Széchenyi Programiroda, a pécsi önkormányzat, Szigetvár, Kiskunfélegyháza, Hódmezővásárhely, és Érd is. A 2009-ben 149 milliós árbevételt elkönyvelő cég 2010-ben már 373,9 millióra növelte árbevételét, míg 2011-ben 132,9 millió volt.
(NG - HVG)