A Jobbik szerint Gyurcsány Ferenc egyhetes Parlament előtti éhségsztrájkja álságos és képmutató - hangzott el az ellenzéki párt csütörtöki ételosztásán, amelyet szintén a Kossuth téren tartottak. Farkas Gergely, a párt országgyűlési képviselője elmondta: a csütörtöki akcióban 160 adagnyi meleg ételt osztanak szét a valóban rászoruló embereknek a Demokratikus Koalíció (DK) akciójának szomszédságában.
Zoom
Zoom
A jobbikos politikus szerint azért álságos és képmutató Gyurcsány Ferenc akciója, mert miniszterelnökként ő volt az egyik okozója annak, hogy manapság rengeteg ember nemcsak egy hétig, hanem hétről hétre éhezik, másrészt pedig a DK elnöke "elsőként állapodna meg" a Nemzetközi Valutalappal (IMF), amely megállapodás további megszorításokhoz, így sok ember szociális helyzetének romlásához vezetne.
Zoom
Zoom
Lengyel Gábor, az ételosztást szervező Jobbik Ifjúsági Tagozata (IT) egyik vezetője úgy fogalmazott: a szabad választásokért éhségsztrájkoló Gyurcsány Ferenc személyében olyan ember aggódik a demokráciáért, aki 2006-ban emberek szemét lövette ki és a választásokat hazugsággal nyerte meg.
Zoom
Zoom
Hozzátette: "szóbeszédek szerint" többen látták Gyurcsány Ferencet éhségsztrájkja alatt étkezni, ezért azt javasolják a DK elnökének, hogy az akcióból hátralévő időt közjegyző jelenlétében folytassa le.
Zoom
Zoom
Farkas Gergely és Lengyel Gábor sajtótájékoztatója alatt a Jobbik IT tagjai transzparenseket tartottak a kezükben, egyebek között "Feri, alattad egy egész ország éhezett", "Feri, ne hagyd abba egy hét után", illetve "Feri, jól csinálod: nem dolgozol, nem is eszel" feliratokkal.
Zoom
Zoom
A Jobbik akciója előtt nem sokkal a DK sátrainál Molnár Csaba, a párt szintén éhségsztrájkoló alelnöke arra kérte összegyűlt szimpatizánsaikat, hogy "ne üljenek fel a provokátoroknak".
(MTI nyomán, képek: Fb)