Még legalább fél tucat játék pisztoly lehetett abban a műegyetemi tanteremben, ahova a terrorelhárítás kommandósai berontottak szerda délelőtt - írja a Blikk az egyik szemtanúra hivatkozva. A diákok a lap szerint ugyanakkor nem szívesen nyilatkoznak, mert a dékán ezért büntetést helyezett kilátásba.
A padok, a ruhák és a tankönyvek takarásában még hat-tíz játékfegyver volt abban a tanteremben, ahol szerdán a Terrorelhárítási Központ emberei letepertek és elvittek egy másodéves hallgatót, miután arról kaptak bejelentést: fegyver van nála. Később kiderült, hogy egy játék pisztolyról volt szó, amit azért vitt magával a fürdőköpenybe öltözött fiú, mert a gólyatáborra újraforgatták a Csillagok háborúja hatodik részét.
A Blikknek az egyik szemtanú viccesen úgy nyilatkozott: "jó pár jedit futni hagytak a kommandósok, ők máig szabadon járnak-kelnek köztünk, és talán soha nem kapják el őket". Tudomása szerint a teremben még legalább fél tucat másik pisztoly is volt a többi diáknál.
A diákok csütörtökön már zavartalanul hallgathatták a közgazdaságtan-előadást ugyanabban a teremben, annyi változott csupán, hogy a C14 kultikus zarándokhellyé vált.
A kommandósok által elvitt fiú, a 22 éves A. Ádám Miguel ugyanakkor biztonsági megfontolásokból kerüli az egyetemet. A Blikk szerint az esetről senki sem beszél szívesen, mert az egyetem dékánja komoly büntetést helyezett kilátásba azoknak, akik nyilatkoznak.
(Blikk - HVG nyomán)
Kapcsolódó: