A soproni időközi önkormányzati választás nem hivatalos végeredménye szerint a szocionisták ügyesebben hülyítették a voksukat leadó "felelős szavazópolgárokat".
A Jobbik 13 százalékos eredményt (178 szavazat) produkált, javítva ezzel 2010-es eredményén, ahol szintén ebben a körzetben, szintén Gőbl Györggyel 9,9%-ot értek el.
Részvételi arány: 33%
Szocionisták: 46%
Zsidesz: 34%
Jobbik: 13%
Új SZDSZ: 3%
Független: 4%
Szebb jövőt!
(Olvasónktól)
Frissítés: Az MTI megerősíti, a vörös hóhérok utódai közel 46%-os eredményt értek el
Az MSZP-s színekben induló Varga Gyula nyerte a soproni időközi képviselő-választást – tájékoztatta Dobos József városi jegyző, a választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-t.
Közlése szerint Varga Gyula 631 szavazatot kapott, ami a voksok 45,99 százaléka.
A második helyen Táp Lászlóné (Fidesz-KDNP) végzett 460 szavazattal (33,53 százalék), a harmadik Gőbl György (Jobbik) lett 178 szavazattal (12,97 százalék). Uzoni Pál (Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület) 70, Szakács Gyula (LMP) 33 szavazatot kapott. Az előbbi az érvényes voksok 5,1, az utóbbi pedig 2,41 százaléka.
Sopron 12. számú választókerületében egy időközben fellépett összeférhetetlenség miatti lemondás tette szükségessé a választás kiírását. Rádonyi László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőt május 11-én a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójává választották, és a két posztot egyszerre nem töltheti be.
(MTI)
2. frissítés: A Jobbik tavalyi őszi időközi választáson elért eredményéhez képest hét százalékot, 2010-hez képest pedig három százalékot javított eredményén - nyilatkozta Gőbl Gábor.
- Ne csodálkozzon senki a soproni időközi választás eredményén. A Fidesz támogatottsága úgy olvad el 2014-re, mint a májusi hó - tudatta Gőbl Gábor, a Jobbik soproni elnöke. - A választók többségét és főleg a kiszolgáltatott nyugdíjasokat könnyen át lehet verni hazug kommunikációval. Az ország nagyon nagy bajban van. A szocialisták és a Fidesz együttesen felelősek az ország lezüllesztéséért. Munka hiányában a középkorúak és fiatalok tízezrei hagyják el az országot. Gyökeres fordulatra van szükség minden téren - tette hozzá Gőbl.
- Az a gazdaságpolitika, amely a kamatos kamatok kamatjainak visszafizetését határozza meg elsődlegességként, kudarcra van ítélve, mert beledöglünk! A szükséges változást az összes politikai szereplő közül pedig egyedül a Jobbik képviseli. A Jobbik tavalyi őszi soproni időközi választáson elért eredményéhez képest hét százalékot, 2010-hez képest pedig három százalékot javított eredményén, így nem lehetünk elégedetlenek jelöltünk Gőbl György szereplésével - fogalmazott a Jobbik soproni elnöke.
(Kisalföld)
3. frissítés: A Jobbik közleménye:
Három százalékot erősödött a Jobbik Sopronban az időközi választáson elért 13 százalékos eredményével a 2010-ben elérthez képest.
A korábbi választások tanúsága alapján tipikus szocialista körzetnek számító városrészben – 2010 kivételével – az MSZP jelöltje nyert, a Fidesz és az utolsó helyen végzett LMP nagyot bukott, a Jobbik pedig valamelyest jobban szerepelt a korábbiakhoz képest. Jelöltünk lelkiismeretes munkájának is köszönhető, hogy a tegnapi időközi önkormányzati választáson két és félszer több szavazatot szerzett a Jobbik, mint tavaly egy szintén soproni – más körzetben tartott – időközi választáson.
Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója
Kapcsolódó: