Száguldozó, német rendszámú Hummereket akart megállítani két motoros rendőr Csongrád megyében. Az egyik terepjáró fékezés helyett áthajtott az egyenruháson, majd a sofőr késsel a kezében szállt ki a kocsiból. Thomas B. négy lövést kapott.
Német hummeres ámokfutók gázoltak halálra egy 35 éves szegedi motoros rendőrt tegnap délután a Csongrád megyei Apátfalván, az Ady Endre út és Széchenyi utca kereszteződésében. A németek konvojban haladtak, a dzsip-oszlopot négy Hummer alkotta. Az Apátfalván felállított traffipax azt jelezte, hogy túllépték a megengedett sebességet.

A terepjárók után iramodó motoros rendőrök jelzésére azonban a Hummerek nem álltak meg, fékezés helyett az elől haladó gépszörny áthajtott az egyik motoros rendőrön. Amikor a másik motoros rendőr társának próbált segíteni, a gázoló hummeres, Thomas B. vágóeszközzel a kezében szállt ki az autóból. Ekkor négy lövés dördült, a járőr a kezén és a combján is eltalálta az ámokfutót.
Borzalmas látványról beszélt a szemtanú
Egy helyi férfi éppen munkába igyekezett, amikor meghallotta a lövéseket. – Nagyon gyorsan történt minden. A lövés után már csak azt láttam, ahogyan az egyik német férfi a kezét szorongatja, nagyon vérzett a kézfeje, valószínűleg azt találhatták el. A rendőr azonnal leteperte. Nem lehetett egyszerű feladat, ugyanis a hosszú hajú, terepmintás ruhába öltözött férfi nagyon erősnek, keménykötésűnek tűnt – mondta a tanú, aki szerint az elütött rendőr borzalmas állapotban volt.
– A motor szinte eltűnt a hatalmas autó alatt, teljesen alágyűrődött. A rendőr akkor még élt, nagyon gyorsan, bár felületesen lélegzett. A feje teteje vöröslött a vértől, borzalmas látvány volt – tette hozzá a férfi.
Kutyával riogattak a sofőr haverjai
A helyszínen a rendőrség és a bámészkodók mellett a sajtó is megjelent, s az egyik televízió operatőre le akarta filmezni a konvojban haladó, hátramaradt három Hummert. A sofőrök erre hangosan németül kezdtek kiabálni, és egy kutyával indultak az operatőr felé. Végül a rendőrök fékezték meg az agresszív németeket.
Szanka Ferenc, a Szegedi Nyomozóügyészség szóvivője közölte: a hummeres férfi már a gázolás előtt is többször ráhúzta a kormányt későbbi áldozatára.
– Sajnos a gázolás következtében a 34 éves szegedi rendőr elhunyt, így valószínűleg emberölés ügyében indul eljárás, amelyet várhatóan a Központi Nyomozó Főügyészség fog lefolytatni – mondta Szanka Ferenc. A Bors úgy tudja, Kenéz Imre, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztály forgalomellenőrző alosztályának motoros járőrvezetője a mentőhelikopterben hunyt el.
Bolondul a kocsikért és a csajokért a gázoló
Thomas B. imádja a nagy autókat: a facebookos adatlapja szerint mindene a hatalmas kocsik, egész élete körülöttük forog, szinte isteníti az autócsodáit. Egy céges honlap szerint foglalkozása is ehhez kötődik: egy autókkal foglalkozó cég vezetője, amelynek Salzburgban is van telephelye. A férfi érdeklődési körében az autókon kívül a lányokat és a partikat jelölte meg. A Bors – meg nem erősített – információi szerint Thomas B. kábítószer hatása alatt vezette a Hummert.
(Borsonline nyomán)
1. frissítés: A "Kelet-Európába" emberkedni járó Thomas Bindberger
Bindberger üdvözlete az EU másodrendű állampolgárainak.


2. frissítés: Bedrogozva vezetett a hummeres ámokfutó - egyik társa lefilmezte a gázolást
Ópiát és morfinszármazékokat találtak a 34 éves osztrák Thomas Bindberger vérében, aki tegnap elgázolta Kenéz Imre törzszászlóst.
– Az elsődleges eredmények szerint ópiát és morfin származékokat találtak az apátfalvi gázoló vérében – közölte ma reggel Fazekas Géza. A Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy az elkövető kábítószeres befolyásoltság alatt követte el a bűncselekményt.
A nyomozók egész éjszaka dolgoztak az apátfalvi gázolás helyszínén, minden járművet átvizsgáltak. Kiderült: az egyik Hummer vezetője lefilmezte a gázolást, a felvételt a nyomozók lefoglalták. – Az osztrák gyanúsított még nincs kihallgatható állapotban, előzetes letartóztatását később indítványozza az ügyészség. Hivatalos személy ellen elkövetett bűncselekmény miatt akár életfogytiglant is kaphat az osztrák férfi.
(Délmagyar nyomán)