Korábbi eredményét is fölülmúlva győzött Fülöp Erik, a Jobbik jelöltje Tiszavasváriban. Az eredmény sokak szerint csoda, de valójában papírforma: győzött a magyar, vagyis a tisztesség. A történtek legfőbb üzenete, hogy a Jobbik két év "kormányzás" után is újra meg tud nyerni egy választást - trükkök százai nélkül. A ciklus eddigi legnagyobb súlyú időközi önkormányzati választása volt Tiszavasváriban: 2010 óta nem volt tízezer feletti lakosú településen teljes önkormányzat megválasztása (polgármester és testület együttesen). Fülöp Erik 50,94%-ot ért el.

A cigányokat kocsikáztató szavazókörben a fideszes visszaélések miatt a helyi választási bizottság valószínűleg megsemmisíti az eredményt., így ott új választásra kerül majd sor.
Nem hivatalos végeredmény:
1. szavazókör Ráduly 148 Fülöp 103 Tímáriné 35 Aleva 35 (cigány körzet)
2. szavazókör Ráduly 176 Fülöp 125 Tímáriné 21 Aleva 3 (cigány körzet)
3. szavazókör 331 Fülöp Erik, Ráduly 140 Tímáriné 70 Aleva 9
4. szavazókör Fülöp 252 Ráduly 166 Tímáriné 70 Aleva 20
5. szavazókör: Fülöp 219 Ráduly 96 Tímáriné 36 Aleva 6
6. szavazókör Fülöp 209 Ráduly 92 Tímáriné 33 Aleva 6
7. szavazókör Fülöp 333 Ráduly 215 Tímáriné 78 Aleva 11
8. szavazókör Fülöp 342 Ráduly 122 Tímáriné 60 Aleva 9
9. szavazókör Fülöp 341 Ráduly 140 Tímáriné 85 Aleva 10
10. szavazókör Ráduly 412 Fülöp 156 Tímáriné 10 Aleva 10 (cigány körzet)
(Kuruc.info)
1. frissítés: A szebb jövő folytatódik: 2 évnyi "kormányzás" után újraválasztották a jobbikos jelöltet - nem csoda, hanem papírforma
Az MTI is megerősíti: a település eddigi vezetőjét, Fülöp Eriket (Jobbik) választották Tiszavasvári polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője.
Bundáné Badics Ildikó elmondta: a nem jogerős végeredmény szerint Fülöp Erik 2 411 voksot szerzett, míg a Fidesz által támogatott Ráduly Zsoltra (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) 1 707, az MSZP színeiben induló Timári Istvánnéra 499, míg a Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület jelöltjére, Aleva Istvánra pedig 116 szavazat érkezett.
Az eredmény sokak szerint csoda, de valójában papírforma: győzött a magyar, vagyis a tisztesség. A történtek legfőbb üzenete nemcsak a Jobbik folyamatos erősödése, hanem hogy "kormányzás" után is tudnak nyerni (trükkök százai nélkül), tehát a nemzeti ellenzék pártja igenis kormányképes erő. Ez bizonyíték, nem ígéret.
A választásra jogosult 10 111 választópolgár közül 4 733-an járultak az urnákhoz, ez 46,81 százalékos részvételi arányt jelent.
A győzelem pillanatai:






(Képek: Barikád.hu)

(Scenic)
2. frissítés: A Híradó összeállítása a tiszavasvári győzelemről
Korábban írtuk: Úgy tűnik, Tiszavasváriban rendkívül aktívan politizál a cigányság. A Barikád.hu információi szerint az előzetes felmérések szerint reggel tízig a cigány körzetekből kiemelkedően magas számban mentek szavazni.

A kép (valószínűleg) csak illusztráció
Helyszíni tudósítóik elmondása szerint több autóval viszik a cigányokat szavazni. Ugyanazok a sofőrök, az utasok kiszállnak, bemennek a szavazókörzetbe, majd visszaülnek az autóba és elhajtanak. Aztán újabb forduló, a koreográfia ugyanaz. A sofőrök ellenben nem szállnak ki az autóikból.
Amikor észrevették a kamerákat, taktikát változtattak, már nem vitték őket a szavazóhelyiség bejáratáig, a környező utcákban tették ki a szavazókat. Arról nem is beszélve, hogy az egyik jelölt kampányplakátjaival van tele az egyik szavazókörzet környéke. Konkrétan az épület sarkánál, a bejáratával szemben, sőt, a villanyoszlopok is tele vannak ragasztgatva.
Egy, a helyszínen tartózkodó országgyűlési képviselő büntetőfeljelentést tesz a rendszámok alapján körülbelül 15 gépjármű vezetője ellen. A megfigyelők számon tartják, melyik gépjármű hányszor fordult.
Egy helyi cigány saját bevallása szerint megmondták neki, melyik jelöltre adja le a voksát. A reggeli órákban a helyszínre érkező nagyobb cigány csoportot a rendőrök igazoltattak.
A lap munkatársai elmentek a cigánysorra, ahol hatalmas csődület várta őket. A cigányok hangosan fenyegetőzni kezdtek, nemzetközi jeleket mutogatva. Fent vannak az őket szavazni szállító autók is.
Az egyik párt országgyűlési képviselője büntetőfeljelentést tett, mivel üzemszerűen hordják a cigányokat szavazni a településen. Elmondta, hogy információk szerint az egyik jelölt személyesen vitte a cigányokat szavazni, ezért a helyi választási bizottság ezekben a percekben is ülésezik.
Délután egyig közel 30 százalékos volt a részvételi arány.
1. frissítés: Az egyik polgármesterjelölt volt akkora balek, hogy személyesen vett részt a cigányok szállításában - a bizonyítékok már a helyi választási bizottság előtt
Helyszíni tudósítónk beszámolója:
Több mint 50 nemzeti érzelmű magyar ember van kint az utcákon kamerával és fényképezőgéppel reggel óta az utcákon. Ők számtalan törvénysértést rögzítettek bizonyítékokként.
A cigányokat több mint 20 különböző személygépkocsi és mikrobusz szállítja a szavazóhelyiségekhez reggel óta, megállás nélkül. Több esetben a cigányok szavazócédulához hasonló papírral hagyták el a szavazókört, így felmerülhet a láncszavazás gyanúja is.
A cigányok tömeges szállítása és szavazatvásárlása mögött az egyik polgármesterjelölt áll, aki volt akkora balek, hogy maga is részt vett személyesen a cigányok szervezett szállításában, de lebukott, s már a helyi választási bizottság asztalán fekszenek az ezt bizonyító felvételek.
A cigányok szállításában több helyi cigánygánybűnöző uzsorás is személyesen részt vesz.
(Kuruc.info)
2. frissítés: Nyílt választási csalás: csomagokat és pálinkát osztanak a cigányoknak - a fősodratú tovább falaz
A beszámolók szerint a Déryné utcában csomagokat osztogatnak a cigányoknak.
A Barikád.hu információi szerint a csomag tartós élelmiszereket tartalmazott, lisztet, száraztésztákat. A rendőrség ki is szállít a helyszínre. A dolog pikantériája, hogy a cigányokat üzemszerűen furikázó autók közül kettő épp az említett ház előtt parkolt. Azt is hallani, hogy több háznál is osztottak csomagot a környező utcákban, bár volt, ahol némi pálinkával is megfejelték a kvótát.
A fősodratú médiumok továbbra is csak a helyi választási bizottság által elutasított "apróbb szabálytalanságokról" beszélnek.
3. frissítés: A 17:30-as részvételi arány már 45, 77 százalékos
Megvannak a 17:30-as részeredmények. A részvételi arány már 45, 77 százalékon áll.
A Barikád.hu értesülései szerint a cigányokat utaztató csaló körzetben a legnagyobb a részvételi arány, de kezdenek felzárkózni a magyar választókörzetek is.
4. frissítés: Durva választási csalás Tiszavasváriban - Jobbik-közlemény
Súlyos választási csalássorozat történt ma Tiszavasváriban. A civil szervezet mögé bújt Fidesz kampánycsapata - köztük Ráduly Zsolt polgármester-jelölt - ugyanis tömegesen szállította a szavazóurnákhoz a helyi cigányokat. Mindezekről számos videófelvétel is tanúskodik.
A napközbeni részvételi adatok szintén azt támasztják alá, hogy a legtöbben abban a körzetben mentek el választani, ahol többségében cigányok laknak. Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője 15 gépjármű vezetője ellen tett a fentiek alapján büntetőfeljelentést, továbbá a helyi választási bizottsághoz is kifogással fordult.
A Jobbik már előzetesen értesült arról, mire készülnek a Fidesz által támogatott "civilek", ezért nem ért minket váratlanul a választási csalás, de annak súlyossága és mértéke megdöbbentő. A durva törvénysértésekről nemcsak a Jobbik, hanem az összes jelölő szervezet tudomást szerzett, így panaszokat nem csak a Jobbik tett. Mindent elkövetünk azért, hogy a tisztességtelen eszközökkel élő csalók megkapják büntetésüket, bíróság előtt feleljenek tetteikért.
Korábban írtuk: Magas érdeklődés övezi a tiszavasvári választást - 20% felett a részvételi arány
11-kor már 20% felett volt a részvételi arány.
Zajlik az időközi választás Tiszavasváriban. A helyi választási bizottsághoz apróbb szabálytalanságok ügyében érkeztek kifogások, amelyeket a testület elutasított.
A Választási Iroda munkatársa A HVG kérdésére elmondta, hogy az időarányos részvétel 2-3%-kal magasabb, mint a két évvel korábban megrendezett általános helyhatósági választásokkor.
(HVG nyomán)