A Jobbik határozottan elutasítja a közel-keleti térség stabilitását és biztonságát veszélyeztető izraeli agressziót, a Gázai övezetet célzó, rengeteg civil áldozatot követelő izraeli bombázást, és kiáll a palesztin nép szabadsága és függetlensége mellett - áll a párt közleményében, alább a folytatás.
Gyomorforgató, ahogy a zsidó állam a bevált áldozati szerepkör eljátszásához folyamodik, ennek álcája alatt folytatva népirtó tevékenységét a palesztin nép ellen, és visszataszító az önvédelemre való hivatkozása a „terrorista” támadásokkal szemben, hiszen az izraeli-palesztin kérdésben az ok-okozati összefüggés teljesen világos: a palesztinok szabadságukért harcolnak a több mint fél évszázada tartó izraeli gyarmatpolitika ellen.
A Jobbik visszautasítja az emberi és kisebbségi jogokra máskor oly érzékeny Nyugatnak a kétszínű magatartását is, amely – cionista befolyásoltsága miatt – nem akar tudomást venni a palesztin nép szenvedéseiről. Izrael ciszjordániai területrablásával, illegális zsidó telepek létesítésével, gázai bombázásával és teljes blokádjával, valamint az Izrael területén élő palesztinok jogfosztásával és mindennapos megaláztatásával a legsötétebb történelmi korszakok emlékét eleveníti fel.
Bár valószínű, hogy Izraelben sem kedvez a józanságnak a választási kampányidőszak, jó lenne, ha Netanjahu miniszterelnök saját népe érdekében mielőbb észrevenné, hogy végéhez közeledik a közel-keleti zsidó hegemóniát mindenáron garantáló világrend, és ennek megfelelően kiegyezésre, nem pedig a palesztin nép megsemmisítésére törekedne.
A Jobbik felszólítja a nemzetközi szervezeteket, hogy hagyjanak fel az elnyomó és elnyomott közös felelősségének hangsúlyozásával és határozottan álljanak ki a szabadságától, jogaitól és ősi területeitől megfosztott palesztin nép mellett.
Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Külügyi Kabinetének vezetője