Feldmájer Péter hétfőn felkereste a miniszterelnököt, aki biztosította arról: nem fogja hagyni, hogy bárki, bármely politikai irányzat eltérítse Magyarországot "demokratikus meggyőződésétől, a szabadság szeretetétől vagy az emberi méltóság feltétlen tiszteletétől".
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn hivatalában fogadta Feldmájer Pétert, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökét, akivel áttekintették a magyarországi zsidóság helyzetét - írta közleményében a miniszterelnök sajtófőnöke.
Feldmájer Péter köszönetét fejezte ki a miniszterelnöknek az országgyűlési felszólalásáért, és külön elismerését fejezte ki Rogán Antal frakcióvezetőnek a vasárnapi tüntetésen való részvételéért - írta Havasi Bertalan.
A miniszterelnök világossá tette: nem fogja hagyni, hogy bárki, bármely politikai irányzat eltérítse Magyarországot "demokratikus meggyőződésétől, a szabadság szeretetétől vagy az emberi méltóság feltétlen tiszteletétől". Biztosította a magyarországi zsidó közösség tagjait, hogy a kormány "minden alantas támadással szemben megvédi őket, és garantálja biztonságukat" - áll a közleményben.
(HVG nyomán)