A Jobbik Ifjúsági Tagozat úgy véli, hogy államilag finanszírozott keretszámok érthetetlen mértékű csökkentése nem csupán szakmapolitikai kérdés, hanem egy egész nemzedék Magyarországának egyik legfontosabb ügye lett.
A Jobbik IT ebben a súlyos helyzetben széleskörű összefogásra szólít fel. "Most pártállástól függetlenül közös érdekünk, hogy a kormányt minden lehetséges eszközzel eltántorítsuk szándékától. Éppen ezért arra buzdítjuk tagjainkat és szimpatizánsainkat, támogassanak minden olyan megmozdulást, tüntetést, akciót, amelyet hallgatók és civilek szerveznek, hogy ezzel is nyomást tudjunk gyakorolni a kormányra. Most nem szétaprózottságra, hanem minél egységesebb fellépésre van szükség" - szólít fel közleményében az IT.
Emellett - folytatják - a felsőoktatás ügyében közvetlenül nem érintett társadalmi csoportoknak szolidaritást kell vállalniuk a magyar gazdaság teljesítőképességét, így a magyar béreket, nyugdíjakat, szociális támogatásokat befolyásoló kérdésben. "Amin ma egy forintot próbál spórolni a kormány, az holnap két forintjába fog kerülni az országnak. Nem hagyhatjuk tehát magára az érintett, most középiskolás és a még fiatalabb korosztályt, hanem közösen kell fellépnünk az érdekükben" - írják.
A Jobbik Ifjúsági Tagozata úgy véli, hogy a fiataloknak most egy emberként kell kiállniuk az érdekeikért. Valakinek azért, mert a saját jövője a tét, a most felsőoktatásban részt vevőknek vagy már lediplomázottaknak pedig azért, mert a felsőoktatásban tervezett kormányzati változtatások az ő megítélésüket és megbecsültségüket is egyértelműen negatívan befolyásolják - zárul a fiatalok közleménye.