Sem a Fidesz, sem az MSZP képviselői nem csatlakoztak a Jobbik felhívásához, miszerint a miskolci közgyűlés kezdeményezzen népszavazást a megyeszékhelyre tervezett európai "roma központról". A radikálisok nem adják fel, a lakossághoz fordulnak.
"Az elmúlt pár napban kiderült, Miskolcon az úgynevezett képviselők nem lokálpatrióták, hanem pártkatonák, akik a Fideszért vagy az MSZP-ért a saját városukat is képesek feláldozni"- hangzott el a Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján, ahol Jakab Péter önkormányzati képviselő elmondta, képviselőtársával, Pakusza Zoltánnal együtt hiába várták legalább hat képviselő csatlakozását, hogy mihamarabb népszavazást kezdeményezhessenek a Miskolcra tervezett Roma Kulturális Központról.
"A Fidesz és az MSZP lapít, minden bizonnyal szeretnék a lehető leggyorsabban és a legnagyobb csendben felhúzni az európai cigánycentert. Nem fog menni" - jelentette ki Jakab Péter. Mint mondta, a vonatkozó törvény értelmében amennyiben a választók negyede - Miskolc esetében kb. 35 ezer lakos - támogató aláírását adja a népszavazáshoz, akkor a közgyűlés köteles azt kiírni.
"Miskolc elérkezett arra a pontra, amikor az elmúlt 22 év képviselői láthatóan nem hajlandók képviselni, ezért a Jobbik közvetlenül a lakossághoz fordul, hogy a miskolciak segítségével kötelezzük a közgyűlést a népszavazás kiírására" - fogalmazott a politikus, közölve, az ehhez szükséges aláírásgyűjtő ívet megküldték a város jegyzőjének, aki azt csütörtökön hitelesítette.
"Amennyiben az erről szóló határozat ellen tizenöt napon belül senki sem emel kifogást, minden adott lesz ahhoz, hogy a miskolciak saját kezükbe vegyék sorsukat, s megakadályozzák a Világsátor felépítését Miskolcon" - jegyezte meg Jakab Péter.