Felfüggesztette a nyomozást a tavaly májusi ligetvárosi horogkeresztes és rasszista falfirkák ügyében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya.
Zoom
Mint ismeretes: tavaly május 29-re virradó éjszaka ismeretlen személy a Csengery utca 117. szám alatti élelmiszerüzlet falára festékszóróval elrontott horogkeresztet, illetve "Hittler", "Megdögletek cigányok", valamint "X-el jelöltek égni fogtok" feliratokat fújt, továbbá több környékbeli házat és autót is megjelölt. (A "nácikra" pedig ugyebár az a jellemző, hogy nem tudnak horogkeresztet rajzolni, nem tudják helyesen leírni a Führer nevét, és a megdöglötök szót megdögletek formában írják... Önmerénylet persze kizárva, mert az "rendőrségi rászizmusnak" minősülne, amit az Amnestytől kezdve az Európai Bizottságig mindenki elítélne, Áder pedig hivatali ideje végéig járhatná a cigány családokat egy-egy kis segélycsomaggal a megbocsátás reményében - a szerk.)
Zoom
A történtekkel kapcsolatos új fejleményre az akkori bejelentő, Orsos Imre, a Hajléktalanok és Hátrányos Helyzetűek Zala Megyei Kiemelt Közhasznú Szervezetének elnöke hívta fel figyelmünket. A rendőrség illetékes ügyosztálya közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint rongálás vétségének gyanúja miatt indított eljárást, ám az nem vezetett eredményre. Ezért a nyomozás felfüggesztéséről született határozat azzal, hogy amennyiben az elévülési határidőn belül újabb lényeges információk merülnek fel, az eljárást újra folyamatban helyezik.
Zoom
Amikor az eset történt, többen (nem "nácik", hanem ideológiamentes helyiek) Orsos Imrét, a szervezet elnökét hozták összefüggésbe a bűncselekménnyel, aki jelezte: a szervezetét ért "sérelemért" jogi úton kíván elégtételt venni.
(Kuruc.info - Zaol nyomán)
Kapcsolódó: