Új liberális pártot alapít Fodor Gábor. Az SZDSZ volt elnöke ezt a Belvárosi Liberális Klubban jelentette be szerda este. A politikus, akit vendégként hívtak meg egy beszélgetésre azt mondta, tervei szerint a párt tavasszal állhat a nagyközönség elé.
Egy liberális párt olyan embereket tud mobilizálni, akiket ma mások nem tudnak megszólítani - jelentette ki. Hozzátette, emellett viszont ő is azt szeretné, ha a 2014-es választásokig az ellenzéki pártok között együttműködés alakulna ki.
(MTI)
Korábban írtuk: Liberális párt alapítását jelenti be a közeljövőben Fodor Gábor volt SZDSZ-elnök – tudta meg a hvg.hu. A tervek szerint az új párt mind a szocialistáktól, mind az Együtt 2014-től függetlenül fog politizálni.
A párt alapítása hivatalosan kora tavaszra várható, de a szándékot akár ma este bejelentheti a volt SZDSZ-elnök a Belvárosi Liberális Klub rendezvényén.
Arról egyelőre nincs döntés, hogy a küszöbön álló megalakulás után az új párt részt kíván-e venni az ellenzéki erők tárgyalásain, amelyeken már enélkül is több liberális szervezet képviselteti magát: a zömmel liberális származású értelmiségiek és volt SZDSZ-es politikusok által támogatott Együtt 2014, a Kuncze Gábor vezette Szabadelvű Polgári Egyesület és az Ungár Klára által irányított SZEMA.
(HVG nyomán)