Egyre többen a saját bőrükön érzik, hogy romlik a közbiztonság Magyarországon, "ha ez a pintéri rend, köszönjük, ebből nem kérünk" - mondta Baráth Zsolt, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselője Szolnokon, a megyei rendőr-főkapitányság székháza előtt.

Amikor 2010-ben Pintér Sándor régi-új belügyminiszter azt mondta, hogy "két hét alatt rend lesz", az 1990-ben rendszerváltásnak hazudott szemfényvesztés újabb állomáshoz érkeztünk - fogalmazott a politikus a közrend és a közbiztonság állapotáról tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, most, 2013 elején ott tartunk, hogy az elmúlt két és fél év bűnözési tendenciái azt igazolják, hogy a törvényeknek egyre kevesebb az elrettentő ereje.
"Amikor megtámadják a rendőrőrsöket, rátámadnak a rendőrre, akárhogy is kozmetikázzák a bűnügyi statisztikákat, (...) egyre több állampolgár érzi a saját bőrén, hogy romlik a közbiztonság Magyarországon" - fogalmazott Baráth Zsolt.
A képviselő ezután több, országosan ismertté vált bűnügyet sorolt fel, így például Szögi Lajos, Marian Cozma vagy Bándy Kata esetét, ahol mindenütt cigányok voltak a gyilkosok. Jelezte: 2012 szeptember végéig 179 emberölés történt az országban, míg 2011-ben összesen 142 gyilkossági ügy került be a bűnügyi statisztikába.
"Ha ez a pintéri rend, köszönjük, ebből nem kérünk. Pintér Sándor vonja le a következtetéseket az elmúlt időszakból, és mondjon le, vagy a miniszterelnök (...) távolítsa el a hivatalából" - közölte Baráth Zsolt.
Szathmári Norbert, a Jobbik megyei közgyűlési képviselője arról beszélt, a megyei rendőrfőkapitánynak felajánlották, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület együttműködne a rendőrséggel, Farkas József azonban azt válaszolta, hogy csakis az Országos Polgárőr Szövetséggel tudják a rendet fenntartani.
(MTI nyomán)