Alább olvasható a nyílt levél:
Tisztelt Polgármester Asszony/Úr, Tisztelt Megyei Közgyűlési Elnök Úr!
Az utóbbi időben Székelyföldön újabb megaláztatás érte nemzetrészünket, általános támadás indult a nemzeti szimbólumok ellen. Egy senki által meg nem választott, a bukaresti kormány által kinevezett prefektus levélben utasította a székely települések vezetőit, hogy a középületekről távolítsák el a nemzeti szimbólumainkat, többek közt a székely zászlókat.
Budafok polgármestere a szolidaritás kifejezése jeléül székely zászlót helyezett ki a Polgármesteri Hivatal épületére, és arra szólította fel a csonkaországi önkormányzatokat, hogy kövessék példáját.
Ezen felhívás alapján is kérjük Fejér megye önkormányzatait, köztük kiemelten a Fejér Megyei Önkormányzatot és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatát, csatlakozzanak a kezdeményezéshez, legalább ezen a szinten jelenítsék meg a nemzeti összetartozást, tűzzék ki középületeinkre a székelység zászlaját.
Emellett fel szeretnénk hívni a megyei elöljárók figyelmét a március 10-én hét civil szervezet által Marosvásárhelyen és Budapesten rendezendő Székely szabadság napjára, mely az autonómiáért folytatott küzdelem egyik fontos állomása lesz.
Tisztelettel kérjük Önöket, ezen fontos események egyikén szervezetten, testületileg is vegyenek részt, ezzel szimbolikusan kifejezve nemzeti összetartozásunkat, megerősítve székely nemzetrészeinket abban, hogy ebben a kérdésben pártállástól függetlenül kiállunk értük, támogatjuk harcukat.
Álljunk ki közösen a székely autonómia mellett, tűzzünk székely zászlót a középületekre!
Székesfehérvár, 2013. február 6.
Tisztelettel:
Árgyelán János
a Jobbik megyei elnöke
dr. Mező Balázs
a Jobbik székesfehérvári elnöke
Fazakas Attila
a Jobbik székesfehérvári alelnöke