Erdő Péter "kiválasztott" származása köztudott, s tettei arról árulkodnak, hogy, ahogy az lenni szokott, nemcsak a származása zsidó, hanem az identitása is - ebből kifolyólag pedig nem Krisztust, hanem, ellenkezőleg, a gyilkosait és gyalázóit szolgálja. Azonban mi sem árulkodik szebben a "katolikus" bíboros valódi énjéről (akinek neve - éppen ezért - még lehetséges pápaként is felbukkant), mint az alábbi hírecske (hiszen miért inna magyar ember - még csak nem is kíváncsiságból, hanem rendszeresen - kóser pálinkát, s enne maceszt meg sóletet?):

Péter az övéi között
Nagy elismerés lenne, ha megválasztanák pápának Erdő Péter bíborost, írja a Fülemüle étterem, ám sajnálnák, ha emiatt kénytelenek lennének nélkülözni őt.
Erdő Péter bíborosról sütött el poént Facebook-oldalán a Palotanegyedben lévő, zsidó konyhát vivő Fülemüle étterem. Mint írják, aggódva figyelik a Vatikánból érkező híreket, hiszen Erdő Péter bíboros úr is azok között van, akik esélyesek a pápai címre. "Nagy elismerés lenne, ha megválasztanák, mi viszont valószínűleg nélkülözni lennénk kénytelenek egy kedves, régi, visszatérő vendégünket" - teszik hozzá.
"Erdő Péter bíboros úr ugyanis gyakran megfordul a Fülemülében, és nem kér soha étlapot, úgy rendeli meg a kóser pálinkát, a macesz gombócos libalevest és a sóletet. Többször volt, hogy, magas rangú egyházi méltóságokkal, pápaválasztó bíborosokkal érkezett, és mindig nagyon elégedetten távoztak ökumenikus itt-létük után. :)" - szól az étterem bejegyzése.
Az étterem arra utal, hogy XVI. Benedek pápa február végi távozását követően a bíborost vatikáni források a legesélyesebb európai pápajelöltnek tartják, emellett az osztrák APA hírügynökség listáján is az esélyesek között szerepel.
(Kuruc.info - HVG nyomán)