Tiltakozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága valamint az egyházi nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága "a hatvani romákat ért incidens ügyében".
Mint azt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben írták, "múlt pénteken Hatvanban hat, romák által lakott lakóépület kapujára festettek horogkeresztet ismeretlenek".
Közölték: "a leghatározottabban elítéljük ezt a cselekedetet, és kérjük a rendőrséget, hogy kiemelt figyelemmel kísérve az esetet minden rendelkezésére álló eszközt használjon fel az elkövetők elfogására". (Igencsak vicces lenne, ha ezúttal kivételesen be merné jelenteni a rendőrség, hogy önmerénylet volt - a szerk.)
Leszögezték: az Emmi két államtitkársága határozottan tiltakozik és fellép "minden gyűlöletbeszéd és gyűlöletkeltő, rasszista magatartással szemben, amely etnikai, faji alapon embereket vagy embercsoportokat diszkriminál, megbélyegez" (kivéve persze, ha magyarok ellen irányul - a szerk.).
(MTI nyomán)