Szaniszló Ferencet, a Világ-panoráma felelős szerkesztőjét a Magyarok Világszövetsége A Magyar Nemzetért érdemérem ezüst fokozatával tüntette ki. Az érdemérem kitüntetettjeinek nevét viselő emlékfát is ültetnek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.
A Magyar Nemzetért érdemérmet a Magyarok Világszövetségének elnöke ítéli oda az MVSZ elnökségi tagjainak ill. szövetségi szintű vezető tisztségviselőinek javaslata alapján.
Szaniszló Ferencet a kitüntetésre dr. Drábik János, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke, Oláh István és Felber Zoltán térségi elnökök, Bottyán Zoltán térségi alelnök valamint Hompoth Zoltán, az MVSZ Elnökségének tagja jelölték.
A Patrubány Miklós elnök által aláírt, az érdemérmet kísérő emléklap szövege így fogalmaz: „több évtizedes kiemelkedő oknyomozó újságírói munkásságának és nemzetszolgálatának elismeréseként, valamint a magyar minisztérium részéről őt ért megaláztatás ellentételezéseként”, egyértelműen utalva Szaniszló Ferenc közelmúltbeli, meghurcoltatással felérő megalázására. (Balog Zoltán miniszter odaítélte Szaniszló Ferencnek a Táncsics-díjat, majd pár nap elteltével felszólította az újságírót, hogy adja vissza a kitüntetést.)
A kitüntetést az MVSZ április végén esedékes Küldöttgyűlése keretében adják át.
(MVSZ Sajtószolgálat nyomán)