Közzétette kedd délután a rendőrség annak a férfinak a nevét és a fényképét, akit Király Tamás divattervező meggyilkolásával gyanúsítanak. A police.hu-n megjelent közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Lakatos József 39 éves budapesti lakos ellen.

"A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Lakatos József megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. április 7-én a Budapest VIII., Baross utca egyik lakásában meggyilkolta az ott lakó 60 éves férfit" - áll a közleményben, amely név szerint nem nevezi meg az áldozatot.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy jelentkezzen, aki a fényképen látható Lakatos Józsefet felismeri, tartózkodási helyéről érdemi információval rendelkezik.
"Egy harmadik nem képviselője"
A Blikk úgy tudja, a tervező halála előtt "különös szexjátékot játszott a vélhetően hivatásos férfi prostituált partnerével": egyesek szerint a fojtogatás okozta oxigénhiány "a végsőkig fokozza a szexuális élvezetet". Elképzelhető, hogy "partnerével" ezt akarták kipróbálni, ám a dolog balul sült el. A halott divattervezőt gyilkosa félreérthetetlen helyzetben, félig meztelenül hagyta magára, vasárnap hajnalban találta meg az ágyban egyik ismerőse.

Néhány kép a ferde hajlamú divattervezőről
Király nyaka köré egy selyemsálat tekertek, ez okozhatta a halálát. A lap szerint több fiatal "modellfiút" kihallgattak már a rendőrök, valamint azokat az ismerőseit is, akikkel utolsó este együtt szórakozott a divattervező. Közülük páran saját szakállukra szintén nyomozásba kezdtek.
– Tamásnak ismernie kellett a gyilkosát. Kizárt, hogy a hazáig vezető alig egy kilométernyi úton összemelegedett volna egy idegennel. Leültünk egy páran, és végiggondoltuk, ki képes ilyesmire, de egyelőre nem jutottunk eredményre. Mindenesetre mindenben próbáljuk segíteni a rendőrök munkáját – mondta Király egy közeli barátja.

Márpedig sok ismerőse volt a divatgurunak, népszerűek voltak az úgynevezett Szentiván-éji partijai. Ezeken vegyesen jelentek meg fiúk és lányok, míg ő önmagát "egy harmadik nem képviselőjének tartotta".
Volt, hogy a féktelen partikat a saját lakásán rendezte, ahová válogatás nélkül mehetett be bárki, de előfordult az is, hogy az extrém bulikra a szabad ég alatt került sor.
Zoom
Talán a Király Tamásnál rendszeresen megforduló seregnyi ember is a magyarázata annak, hogy a rendőrök nehezen boldogulnak az ujjlenyomatok elemzésével, hiszen ezekből több százat találtak a lakásban, feldolgozásuk időbe tellik. Nem zárható ki, hogy az egyik ujjlenyomatot végül is azonosították Lakatos Józsefével. Aki, ha ez valóban így történt, büntetett előéletű, így szerepel a bűnügyi nyilvántartásban.
Frissítés: Ózdon kapták el a köcsög cigányt
Szerda reggel háromnegyed hét körül Ózd Farkaslyuk nevű településrészen elfogták azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy április 7-én hajnalban Budapesten, a VIII. kerületi Baross utcai lakásában megölt egy 60 éves férfit - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján.
2. frissítés: Liberális politikusokkal bratyizott Király - ezért fontos a rendőrségnek a hírzárlat
Szomszédai szerint Király lakása „átjáróház” volt, a férfihez nagyon sokan jártak, főként modellek. A gyilkosság éjszakáján még a közvetlen szomszédok sem hallottak semmit, ebből arra következtetnek, hogy a tettes csöndben végzett áldozatá­val, talán megfojtotta a divattervezőt.
– Hajnali 3 és fél 5 között történhetett a gyilkosság, ezt a helyszínelő rendőröktől tudtuk meg – mondta egy névtelenséget kérő lakó. – Úgy hallottuk, hogy Tamásnak legalább kétszáz olyan ismerőse volt, aki ismerte a bérház kapukódját. Biztos, hogy a gyilkos használta a kódot, és így jutott be a házba, ahol két belső udvaron is át kellett mennie, amíg eljutott Tamás lakásáig – magyarázta a szomszéd.
A BRFK egyelőre arról nem nyilatkozik, hogy szexuális vagy egyéb indíttatású gyilkosság történt.
Nem csoda, hogy a Király-gyilkosságot a legszigorúbb hírzárlat mellett kezelik. A nyomozók nem szeretnék, ha olyan részletek szivárognának ki, amelyek a gyilkos védekezését segíthetik. Gyors eredményt akarnak, hiszen Király befolyásos köröket ismert. Színészekkel, írókkal, énekesekkel és politikusokkal barátkozott. Közösségi honlapján ismerősnek jelölte be többek között Demszky Gábort, Lévai Katalint és Fodor Gábort is. A Bors tegnap utolérte Fodor Gábort.
– Akárcsak én, ő is gyöngyösi. Főképp a 80-as évek végén, 90-es évek elején találkoztunk, Európa Kiadó- vagy Kontroll Csoport-koncerteken, kiállításokon futottunk össze. Barátság nem volt közöttünk, csak kölcsönös szimpátia. Nagyon sajnálom őt, rendkívüli ember volt – mondta Fodor.
(Police.hu - Index - Blikk - MTI - Bors nyomán)