Egy 2009-es gárdistatüntetésen több sajóbábonyi cigány rátámadt a felvonulókra, és a megölésükkel fenyegetőzött. A bíróság is úgy látta, hogy ez közösség elleni erőszak, mind a kilenc retek börtönbe megy. Az eljárást persze a zsidók "jogvédő szervezetei" kifogásolták, mivel "a tüntetést szervező gárdisták közül senkit nem vontak felelősségre, a cigányokat pedig azon törvény alapján vádolták meg, amely a kisebbségek védelmét szolgálja" - tehát csak a magyar lehet rasszista...
Zoom
Kilenc cigányt vádoltak meg közösség elleni erőszakkal, amiért 2009 novemberében a Magyar Gárda sajóbábonyi felvonulásán a felvonulók megölésére buzdítottak. Az ügyészség szerint összesen negyven-ötven vascsövekkel, karókkal, baltákkal felfegyverkezett "helyi roma" közeledett a Jobbik-szimpatizánsoknak a településhez vezető bekötőúton leparkolt autói felé, és azt kiabálták, "meghaltok, büdös magyarok", "megölünk benneteket".
A bíróság csütörtökön kilenc vádlottat ítélt el közösség elleni erőszak, azaz lényegében a felvonulók megölésére való buzdítás miatt. Mind a kilenc vádlott két és fél, négy év közötti börtönbüntetést kapott közösség elleni erőszak, rongálás és garázdaság miatt.
"Öljétek meg őket!"
"Öljétek meg őket, meghaltok, gárdisták!" - kiabálták az ügyészség szerint azok a támadók, akik baltával, karddal és bottal ütöttek egy kocsit Sajóbábonyban, még 2009 novemberében. Az autó utasai nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, miközben az autóban közel félmillió forint kár keletkezett. A vádirat szerint az csak a véletlennek köszönhető, hogy egyik sértett sem szenvedett életveszélyes sérülést, mivel a támadók közül valaki baltával többször is beütött a kocsi belsejébe. (Akkor viszont miért nem gyilkossági kísérlet miatt ítélték el őket? - a szerk.)
A magyarokat a Jobbik sajóbábonyi lakossági fóruma után támadták meg. A fórumon a Magyar Gárda formaruháját viselő szimpatizánsok is megjelentek, utána támadtak rájuk a retkek.
Az ügyészség szerint összesen 40-50, vascsövekkel, karókkal, baltákkal felfegyverkezett "helyi roma" közeledett a Jobbik-szimpatizánsok autói felé, amelyek a településhez vezető bekötőúton parkoltak. Azt kiabálták, "meghaltok büdös magyarok", "megölünk benneteket" - közölte az ügyészség. A "helyiek" közül 10-15-en - köztük a kilenc vádlott - támadtak rá a sorban elsőként ott álló Suzukira, amelybe a vádirat szerint alig tudtak bemenekülni a sértettek. Az ügyészség mindössze kilenc sajóbábonyit vádol felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség elleni erőszakkal és rongálással.
Zoom
Összevissza hazudoznak
"Ha bűnös lettem volna, nem segédkezek, és nem megyek vissza a tetthelyre" - mondta az elsőfokú eljárásban a nyolc sajóbábonyi cigány egyike, az egyetlen vádlott, aki vallomást tett a bíróságon. A parkőrként dolgozó, többszörösen büntetett előéletű L. Sándor azt állította, hogy a "Panda nevezetű kocsmában" italozott azon a novemberi vasárnapon, amikor az előző napi Jobbik-rendezvény miatt felkorbácsolt indulatok kitörtek.
A nyomozás során az összes vádlott tagadta, hogy halállal fenyegették volna az általuk ruházatuk miatt csak gárdistaként emlegetett Jobbik-szimpatizánsokat. "Húzzatok vissza, mocskos gárdisták, oda, ahonnan jöttetek!" - szerintük ez volt a legdurvább kiabálás, és "senki nem hallott magyarokat sértő kiáltásokat".
Csupán ketten - L. Elemér első-, illetve B. Győző negyedrendű vádlott - ismerték el, hogy részt vettek az autó megrongálásában, a többiek mind azt állították, hogy csak később érkeztek a helyszínre, vagy ott sem voltak. B. Győző a meghallgatásakor közölte, "nem érti, miért közösség tagja elleni erőszakkal vádolják". Ő azt ismerte el, hogy a nála lévő egy-másfél méteres akácfa bottal kiütötte a kocsi fényszóróját.
A zsidók persze megint védik a magyar vérre szomjazó állatokat
A büntetőeljárást több "kisebbségvédelemmel foglalkozó szervezet" is elítélte.
A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) például elfogadhatatlannak tartja, hogy épp a kisebbségek védelmét biztosítani hivatott büntetőjogszabály alapján indítottak eljárást a "szélsőséges párt hívei által saját lakhelyükön fenyegetett romák ellen". (Tehát ha cigány büdösmagyarozik, az nem rasszizmus, csak az lenne az, ha fordítva történt volna - a szerk.)
A "jogvédők" azt is kifogásolják, hogy a Jobbik szimpatizánsai közül senki ellen nem indult eljárás, pedig "a konfliktust ők is fűtötték". (Nem pedig a magyar lakosságot rettegésben tartó cigánybűnözők, és az sem zavarja őket, hogy tenyésztettjeik támadtak magyarokra, nem pedig fordítva - a szerk.)
(Origó korrigálva)