Balog miniszter levélben tájékoztatta a Mazsihisz elnökét arról, mire jutottak a tanterv zsidó szájíz szerinti átalakításában. Mármint az újabb átalakításban, legalább egyszer ugyanis már megtörtént a körülmetélés, lásd a korábbi cikkünket: Zsidó-kereszténység, Imre Kertész és még több holokauszt - átíratta az alaptantervet a Mazsihisz. Most már "csak" a hátralévő "problémás kérdéseket" szeretnék megoldatni a kormánynak parancsoló választottak.

Mindegyik fejezet azonban mégsem szólhat a zsidókról meg a holokauszt nevű esti meséjükről, az túl átlátszó lenne, ezért Balog szomorúan említi a levele elején, hogy Wass Albert, Szabó Dezső és Nyirő József sajnos még mindig része a nemzeti alaptantervnek (de csak a nem kötelező részben - Feldmájerék viszont még ezt sem engednék, ahogy ők fogalmaznak honlapjukon: "A Mazsihisz vezetői elfogadhatatlannak tartják, hogy a magyar ifjúság oktatásának ezek az írók szerves részét képezzék").
Utána pedig hosszasan ecseteli, milyen sok helyre kerülnek be újabb zsidós részek a tankönyvekbe. Érdemes összevetni a "továbbra is problémás" részeket felsoroló szakaszt az "örömhírről" szólóval...
Íme a cigány- és zsidóimádás-ügyi miniszter levele:



(A levél nagyobb méretben - pdf-ben - ide kattintva olvasható.)
(Kuruc.info, levél forrása: Mazsihisz.hu)
Korábbi balogizmusok: