Ma a Fővárosi Törvényszéken a Portik-ügy tárgyalásán Radnai László tett vallomást. Az ügy koronatanúja beszámolt több gyilkosságról, valamint azokról a megvesztegetési ügyekről, amelyeket mi már napokkal ezelőtt feltártunk.

Radnai László a bíróság előtt megerősítette, hogy Fekete Gy. Attila (aki újságíróként jelenleg is a Népszabadságnál dolgozik) hárommillió forintot kapott Portik Tamástól, Juszt László pedig egy aranyórát. Erre a gyilkossággal is vádolt bűnöző másfél millió forintot szánt, és a csillagászati összegű luxusékszert Radnai László egy ügyvéd (Holló Gábor - a szerk.) jelenlétében adta át Juszt Lászlónak.
Juszt jelenleg elérhetetlen, Fekete Gy. Attila pedig tagadja a bíróságon eskü alatt elmondott vádakat.
A lefizetett népszabadságost a saját lapjában mosdatják, az alábbi megmosolyogtató szöveg olvasható a honlapjukon a "feddhetetlen, független, politikai és gazdasági befolyástól mentes" újságírókról:
Súlyos váddal illette a Népszabadság munkatársát a Portik-per mai tárgyalásán egy közismert bűnöző. Radnai László azt állította: a 90-es években lefizették kollégánkat, aki viszont ezt az állítást a leghatározottabban visszautasítja. Szerkesztőségünk minden ilyen ügyet a lehető legkomolyabban vesz, hiszen számunkra elsőrendű fontosságú, hogy munkatársaink feddhetetlenek, függetlenek legyenek, tevékenységüket politikai és gazdasági befolyástól mentesen végezzék. Ugyanakkor lapunk és kollégáink becsületét, jó hírnevét meg kell védenünk az alaptalan, munkájuk befolyásolására alkalmas vádakkal szemben. Ezt tesszük most is, mivel a birtokunkban lévő tények alapján a munkatársunk befeketítését célzó akciónak kell minősítenünk a vallomásban szereplő állításokat. Olvasóinknak és munkatársainknak is tudniuk kell, hogy a szakma és a sajtóetika szabályait súlyosan megszegőket nem tűrjük meg soraink között, az aszerint dolgozók viszont számíthatnak a védelmünkre. Akkor is, ha bármilyen alantas okból bűnözők célkeresztjébe kerülnek.
Tóth Levente,
megbízott főszerkesztő
(Kuruc.info - Új Ász - Nol nyomán)