Súlyos sérülések Bakházán
Megtámadott, s brutálisan megvert egy testvérpár egy fiatalembert és édesanyját a Somogy megyei Bakházán. A támadók kihegyezett vascsővel és kövekkel rontottak rá áldozataikra - értesült a HavariaPress.
Csütörtökön kora este, a somogyi falu buszmegállójának közelében támadtak rá a testvérek egy 19 éves fiatalemberre - eddig ismeretlen okból.
A fiatalembernek sikerült elmenekülnie, de támadói hazáig követték. A 31 és 37 éves férfiak egy kihegyezett vascsövet, egy fadarabot, illetve köveket vettek magukhoz, s berontottak áldozatuk udvarára. A ház ablakait dobálni kezdték a kövekkel, mire a fiatalember előjött, s egy riasztópisztollyal lövéseket adott le. A támadók erre elmenekültek, de még az esti órákban visszatértek.
Mikor a kutyaugatásra a fiatalember és 55 éves édesanyja előjöttek, vascsővel és léccel ütni kezdték őket támadóik. A megvert és összerugdosott nő és fia is súlyos sérüléseket szenvedett a brutális támadás során. A nagyatádi rendőrök elfogták a két támadót, a testvérpárt felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett magánlaksértéssel, továbbá súlyos testi sértéssel gyanúsítják. Mindkettejüket őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.
(HavariaPress)

Félelem és megbotránkozás Tatabánya belvárosában
Egy garázda társaság randalírozása keltett félelmet és megbotránkozást Tatabánya belvárosában péntek délelőtt. A kiérkező rendőrök a banda tagjait előállították - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton.
Gyanúsítotti kihallgatásukat követően csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük.
A rendőrség közleménye szerint férfiak, nők, gyerekek kiabáltak és fenyegetőztek egy lakótömb előtt, és a házban élőkben már ez félelmet és megbotránkozást keltett, de igazán akkor ijedtek meg, amikor üvegcsörömpölést hallottak, amit a korábbinál is nagyobb hangoskodás követett.
Mint kiderült, a csoport egy ott lakó testvérpárt kívánt móresre tanítani. A rendőrök a 36 éves B. Jánost, a 39 éves B. Zoltánt, a 19 éves ifj. B. Zoltánt és a 22 éves B. Norbertet előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, a 19 éves B. Lászlót, aki ököllel beütötte a lépcsőház bejárati ajtajának üvegét, a mentő kórházba szállította.
(MTI)