Miközben Miskolc számos területén az utcán folyik a szennylé, a Fidesz közigazgatási reformjának köszönhetően a hatóságok nem tudják eldönteni, kinek is kéne intézkednie - hangzott el a Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője elmondta, többször jelezte már Miskolc jegyzőjének, hogy több városrészben az ott élő "mélyigénytelen emberek" a szennylét nem elszállíttatják, hanem egyszerűen az utcára öntik, középkori állapotokat idézve elő Miskolc belvárosától néhány száz méterre.
Mint mondta, a jegyző szerint 2013. január 1-jétől nem neki kell intézkedni ilyen ügyekben, hanem az Észak-Magyarországi Vízügyi Felügyelőségnek. Utóbbi viszont arról tájékoztatta, hogy nem neki, hanem a jegyzőnek kell lépnie. A felek, miután nem tudtak megegyezni abban, hogy kinek is kellene dolgoznia, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordultak.
Jakab Péter szerint az eset tükrözi, hova vezet a Fidesz közigazgatási reformja, melynek eredményeként teljes a káosz Miskolcon: senki nem tudja, kinek mi a feladata, mindenki a másik hivatalra mutogat, közben pedig a szennylé tovább folyik az utcán. Így nehéz lesz rendet tenni Miskolcon, jegyezte meg a képviselő.
(Kuruc.info)