"Lemondására tekintettel" Takács Péter Attila bírót július 30-ai hatállyal felmentette bírói tisztségéből Áder János köztársasági elnök - derült ki a pénteki Magyar Közlönyből. A lemondás oka nem ismert, a felmentést pedig az államfőnek bővebben nem kell megindokolnia.

Legnagyobb sajtóvisszhangot kiváltó ügye a Jobbik-Karsai per volt. Ebben tavasszal, első fokon a bíró kimondta, hogy nem neonácizható a Jobbik, a bíróság pedig elmarasztalta Karsai László holokauszttörténészt, aki 2011 decemberében, az ATV egyik műsorában így minősítette a pártot. Karsai ügyvédje hiába magyarázkodott azzal, hogy a per tárgya nem annak eldöntése, hogy a Jobbik neonáci-e vagy nem, hanem a "tudományos szólásszabadság", a bíró a Jobbiknak adott igazat, és megállapította, hogy ebben az összefüggésben a neonáci jelző használata a történész részéről "teljesen öncélú, és ezért indokolatlan" volt. Sőt, a bíró a Jobbik jogi képviselője által bizonyítékként becsatolt tanulmányra hivatkozva azt is hozzátette: a szakértők ma már a szélsőjobboldali jelzőt is túlságosan erősnek tartják, nemhogy a neonácit.
Ugyanennél a bírónál nyert néhány hónapja helyreigazítási pert Novák Előd is a Hetek nevű hitgyülis lap ellen, sőt hozzá került volna vissza első fokra az Alföldi Roberta által a Jobbik-alelnök ellen indított egymillió forintos kártérítési per is, miután a másodfokú bíróság megsemmisítette a politikus első fokú elmarasztalását.
(Kuruc.info - Népszava korrigálva)
Frissítés: Érdekes adalékkal bővítette bejegyzését Novák Előd
Ez is arról árulkodik, hogy itt valami nagyon bűzlik: "Még ebben a hónapban kitűzte a tárgyalást az Alföldi-ügyben november 12-ére, aztán hó végével csak úgy lemondott..." - írja, Dúró Dóra pedig - ugyancsak Facebookon - megjegyzi, hogy ő is ennél a bírónál nyert helyreigazítási pert nemrég a folyamatosan hazudozó Magyar Fórummal szemben.
Elég sok "politikailag helytelen" ítélet volt tehát Takács Péter Attila rovásán...