A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egész nyáron kiemelten ellenőrzi a fuvarozókat, köztük a taxisokat. A revizorok főleg a nyugtaadási kötelezettség teljesítését figyelik, de a munkaügyi szabályok betartását is számon kérik. A tapasztalatok szerint tízből nyolc taxis nem ad nyugtát.
Látszólag nyaralásra induló családnak adta ki magát három revizor, akik a Népligetnél szálltak be egy taxiba. A repülőtérre vitették magukat. A rejtett kamera a sofőr minden szavát és mozdulatát rögzítette, azt is, amikor átvette a 15 perces útért kért 6 ezer forintot, de nyugtát nem adott. A revizorok elköszöntek, majd felfedték magukat. A taxis legkevesebb 200 ezer forintos bírságra számíthat.
"A szabálytalankodók kiszűrése egyrészt jogos igényként merül fel a tisztességes vállalkozók részéről, másrészt pedig az ország jó hírnevének megőrzése érdekében is fontos, különösen egy olyan időszakban, amikor nagyon sok turista látogat el hozzánk" – nyilatkozta a híradónak Németh Gabriella, a NAV szóvivője.
A taxisok szövetsége egyetért azzal, hogy a NAV fokozottan ellenőrzi a fuvarozókat. "Óriási károkat okoz nem csak a taxisoknak, hanem valamennyi gazdasági szereplőnek az, hogy olyan fuvarozók, olyan szereplők léteznek, akik mindenfajta adókat, járulékokat és kötelezettséget kijátszanak" – közölte Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.
A NAV egész nyáron kiemelten ellenőrzi a fuvarozókat. A nyugtaadási kötelezettség teljesítése mellett a munkaügyi szabályok betartását is számon kérik.
(Híradó)