Rémhírterjesztésnek nevezte a Fidesz, amit a Jobbik politikusa állított a napokban, miszerint információik vannak arról, hogy Miskolcon és környékén származás szerint osztogatnak ingyenes, illetve 470 forintos kedvezményes jegyet a selyemréti strandfürdőbe.
Dr. Kiss János, a Fidesz frakcióvezetője és Soós Attila, a városüzemeltetési bizottság elnöke csütörtöki sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták: valóban előfordult olyan eset, hogy a fürdőt valakik nem rendeltetésszerűen használták, garázdaság miatt egy "embert" el is ítéltek. A város intézkedett – folytatták –, megerősítették a biztonsági szolgálatot, és hétvégén rendőrök is járőröznek a strandon.
Azt elismerték, hogy "előfordultak problémás esetek a fürdőben", például egy család ruhában szeretett volna fürdőzni, vagy a csúszdát nem megfelelően használták, de "a város mindent megtesz azért, hogy ezeket kiszűrjék".
Soós Attila szerint "ha ezek a kirívó esetek újra előfordulnak, míg más strandokon nem történik ilyen, miközben az ellenzék ilyen jólértesült, el kell gondolkodni azon, van-e mögötte szándékosság".
(Boon nyomán)