A Jobbik felháborodással figyeli, hogy a Raoul Wallenberg Egyesület az elmúlt időszakban minden lehetőséget megragadott arra, hogy - akár kegyeleti jogokat sértve - lejárassa a Fradit, és megpróbálja ellehetetleníteni annak működését. A Jobbik ferencvárosi szervezete szerint a Csatáry László ellen indult hisztérikus politikai és médiakampány kegyeleti jogokat sért (Btk. 228. § ). Azok, akik ehhez a lejárató hadjárathoz uszítással vagy megalkuvással asszisztálnak, maguk is cinkostársakká válnak.
A Szovjetunió befolyása alatt lévő csehszlovákiai bíróság ugyan korábban halálra ítélte Csatáry Lászlót, de az önmagában abszurdum, hogy ennek a pernek az eredménye meghatározó lehet több mint húsz évvel a rendszerváltás után, Magyarországon.
Kubatov Gábor most szurkolókat fenyeget, kártyaszámokat követel, kamerafelvételeket nézeget, egyszóval a tőle megszokott módon listázik. Az FTC elnöke úgy beszél egy gesztusértékű megemlékezésről, mint valami iszonyatos rendbontásról, amiket szigorú retorziók követhetnek.
A ferencvárosi Jobbik ezúton csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, amely azon szurkolókat gyűjti egy oldalra, akik magukénak érzik az „In memoriam Csatáry László” – feliratú molinó üzenetét. Mi vagyunk a Ferencváros. Mindannyian emlékszünk Csatáry Lászlóra, akit megillett az ártatlanság vélelme, ahogy a szurkolóknak is joguk van a szólásszabadsághoz.
Az ominózus megemlékezéshez hasonló események előfordultak korábban is a Ferencváros lelátóin és biztosan lesznek a jövőben is, elvégre a Fradi nem csak egy labdarúgó klub a sok közül, hanem - szurkolótáborával együtt - mindig is a nép, a nemzet csapata és lelkiismerete volt - áll a ferencvárosi Jobbik közleményében.