Haláláig hónapokon át középkori módszerekkel kínozták a 25 éves B. Rékát, a gyilkosság három gyanúsítottja ellen nemrég zárták le a nyomozást. Egyikük, M. (azaz Maczák) Zoltán feljelentette az őt kihallgató rendőröket, az ügyészség kényszervallatás miatt indított eljárást.

Maczák
A magyar kriminalisztika történetének legbrutálisabb gyilkossága ügyében másfél hete zárták le a nyomozást, ám úgy tűnik, az ügy tartogathat még fordulatokat. Az egyik gyanúsított, M. Zoltán visszavonta eddigi beismerő vallomásait, és azt állítja: a kegyetlenkedésekben nem vett részt, csupán a holttest elásását vállalja magára.
A férfi egyben ­felje­lentést tett több, az elfogásában és a kihallgatásában részt vevő rendőr ellen. M. Zoltán azt állítja: szegedi elfogása közben, a beszállítása idején és a kihallgatása alatt is bántalmazták, így csikarták ki tőle a beismerő vallomásokat. A férfi átesett a fogdára történő befogadáskor kötelező orvosi vizsgálatokon, amelyek többek között bordarepedést ­rögzí­tettek. Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője közölte: a Gyulai Nyomozó Ügyészség M. Zoltán áprilisi feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást kényszervallatás ügyében.
– Senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként, nem vált megalapozottá a gyanú. Az ügyészség már döntött az ­ügy­ben, de a vizsgálat végeredményéről még nem értesítették a feljelentést tevő személyt, így azt egyelőre nem áll módunkban nyilvánosságra hozni – tette hozzá a szóvivő.
Mint ismeretes, B. Réka holttestét 2011. október 6-án találták meg a battonyai rémségek házának udvarán, egy fal alá elásva. A nyomozók a lány szállásadóit, Sz.-né K. Adriennt és férjét, Sz. Zoltánt, valamint az asszony előző férjét, M. Zoltánt különös kegyetlenséggel elkövetett ­em­ber­ölés­sel gyanúsítják. A trió hónapokon át kínozta Rékát, mire a lány belehalt sérüléseibe. Láncra verték, és az esti kártyapartikon dőlt el, ki sanyargathatja. Cigarettacsikkeket nyomtak el a bőrén, fogóval kitépték a fogait és a körmeit, izomstimulálóval áramot vezettek a testébe.
(Bors nyomán)
Korábban írtuk: