A Jobbik szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára a Simon Wiesenthal Központ működése, ezért a párt felszólítja a kormányt: tiltsa be annak működését, a nem magyar állampolgárságú alkalmazottait pedig utasítsa ki az országból.
Szilágyi György országgyűlési képviselő erről sajtótájékoztatóján beszélt azt követően, hogy a központ levelet küldött az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) amiatt, hogy az MTK Budapest elleni augusztus 17-i bajnoki labdarúgó mérkőzésen FTC-szurkolók egy csoportja In memoriam Csatáry László feliratot feszített ki a lelátón.
A képviselő szerint "a gyűlölködés, a gyűlöletkeltés, a magyarellenes uszítás szervezete ismét támadásba lendült Magyarországgal szemben", és olyan kijelentésekre ragadtatta magát, amelyek súlyos beavatkozást jelentenek a magyar politikába.
Szilágyi György elmondta: Nyakó István szocialista képviselő hétfői, a Jobbikkal szembeni parlamenti felszólalását, valamint a Simon Wiesenthal központ levelét összevont támadásnak véli.
(MTI korrigálva)