A választások közeledtével 20 ezer laptopot készül kiosztani a Fidesz Miskolcon, hivatkozva arra, hogy fejlesszék a lakosság "digitális írástudását". A kormánypárt szerint ez példátlan siker, ami egyben kitörési lehetőség is Miskolcnak. A Jobbik szerint azonban pótcselekvés, mellyel a munkahelyek hiányáról akarják elterelni a figyelmet. Az akció ezúttal 4 milliárd (!) forintba kerül az adófizetőknek.
Zoom
Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerint a „kitöréshez” Miskolcnak nem 20 ezer laptopra, hanem 20 ezer munkahelyre van szüksége. Mint mondta, szerencsésebb sorsú nagyvárosokban a városvezetők munkahelyeket teremtenek, jövedelemhez juttatják a lakosságot, akik így megvásárolhatják a laptopokat. Miskolcon fizetés híján ma valóban csak a „Fidesz kegyéből” juthat a többség számítógéphez, ez pedig nem példátlan siker, hanem példátlan kudarc – tette hozzá a politikus, aki szerint a Fidesz valódi célja 20 ezer szavazat megvásárlása.
A politikus kételyeinek adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy jó helyre fognak e kerülni az eszközök. Mint mondta, azok után, hogy korábban mind a Fidesz, mind az MSZP megszavazta a Miskolcra tervezett cigányközpontot, a lakosság joggal bizalmatlan a két párt szándékaival kapcsolatban. Hangsúlyozta azt is, a legutóbbi közgyűlésen a Fidesz leszavazta azt a javaslatukat, hogy a számítógépek célcsoportjainak kijelölésében a Jobbik képviselői is részt vehessenek.
„A Fidesz szerint ez szakemberek feladata. Mint tudjuk, a trafikokat is szakemberek osztották szét, így kerültek fideszes rokonokhoz” – érvelt Jakab. Hangsúlyozta, a Fidesz a négy fal között fogja eldönteni, kik kapják a laptopokat, annyit azonban már most is lehet tudni, hogy a Digitális Otthon Program három célcsoportra fókuszál: a diákokra, az időskorúakra és a cigányokra.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: