A Jobbik szerint "emberileg és az elszámoltatás fényében" is elfogadhatatlan, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester "még mindig érinthetetlen", és elutasították a párt feljelentését a ferihegyi taxidrosztok ingyenes átadásával kapcsolatban.
Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselő szombaton elmondta: még 2011-ben tett feljelentést, amiért a főváros vezetése 2006-ban ingyenesen átadta a Budapest Airportnak (BA) a ferihegyi repülőtéren található taxidrosztok üzemeltetését öt plusz öt évre.
A jobbikos politikus emlékeztetett rá: a BA-nak körülbelül 200 millió forint bevétele származott a drosztok üzemeltetéséből, a nyomozás pedig megállapította, hogy a BA akkori vezetősége közvetlenül Demszky Gábort kereste meg az ügyben, és a főpolgármester személyesen döntött, közvetlenül az ő utasítására változtatták meg az erre vonatkozó rendeletet.
Ezek tükrében Staudt Gábor szerint elfogadhatatlan, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megszüntette a nyomozást, ráadásul az első öt év letelte után a mostani városvezetőség - Tarlós István főpolgármester - meghosszabbította a korábban kötött szerződést. Mint a képviselő az Alfahírnek elmondta, ekkor tett feljelentést az ügyben. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fidesz egy 2011-es törvénymódosítása értelmében nyomozási lezárást illető panaszjoggal már nem élhet a feljelentő csak akkor, ha ő egyben a sértett is.
A Jobbik szerint ez az elszámoltatás szándékos akadályoztatásának tudható be, továbbá Demszkyvel kapcsolatban úgy fogalmazott a képviselő, hogy személye „még mindig érinthetetlen”.
(MTI - Alfahír)