Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az 52 éves H. István és a 27 éves H. Tímea ellen. A nyomozás adatai szerint a berentei elkövetők 2011. november 7-én behatoltak egy helyi lakásba, ahol olyan súlyosan bántalmazták az idős házigazdát, hogy az életét veszítette. Az idős férfi (80 éves volt - a szerk.) lakását a tettesek módszeresen felforgatták, majd a megszerzett készpénzzel együtt elmenekültek a helyszínről.
A kitartó és következetes nyomozás eredményeként a rendőrség 2013. szeptember 17-én elfogta és bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján az apával és lányával szemben, 2013. szeptember 18-án előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.
A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2011. november 21-én 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.
Tekintettel arra, hogy a rendőrség a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható H. Istvánt és H. Tímeát elfogta, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetői díjat ezúton visszavonja.
(Police.hu)