Az alább olvasható nyilatkozatot több mint ötszázan írták alá a vasárnapi szolidaritási istentiszteleten dr. Tóth Csaba Attila, az istentiszteletnek az egyházközség részéről megbízott és a rendőrség felé aznap kapcsolattartóként megjelölt főrendezője kezdeményezésére. A dokumentum egyúttal beadvány is az illetékes egyházi bírósághoz Szabó püspökkel szemben. (Az aláírásokat csak az istentiszteleten gyűjtötték, csatlakozni már nem lehet.)
Protestálás hitvallástételünk védelmében
Alulírottak, mint a Hazatérés Temploma 2013. november 3-án, vasárnap 10.00 órakor tartott ünnepi hálaadó istentiszteletének a Szentháromság egy örök és igaz Isten dicsőítésére összegyűlt hívei, mélységes megdöbbenésünknek, megbotránkozásunknak és felháborodásunknak adunk hangot, hogy Szabó István dunamelléki püspök a legszélesebb világi és egyházi közvélemény előtt, a napokban nyilvánosságra hozott „közleményében” bennünket „provokátoroknak” tüntetett fel, egyúttal az istentisztelet idején, de már előtte és utána is a keresztyénséget, az anyaszentegyházat és magyar nemzetünket emberi mivoltukból kivetkezetten gyalázó, a székelységet hazánkból kirekeszteni akaró, nemzeti imáinkat, a Himnuszt és a Szózatot, valamint a Székely Himnuszt, továbbá reformációs dicséreteinket megszentségtelenítő, kórusban üvöltött rigmusaikkal és felirataikkal, kivált a templomunkat védő rendőrségi kordon többszörös áttörési kísérletével aktívan minket testi épségünkben is fenyegető kommunista csőcseléket pedig erkölcsi felháborodásukban „megbotránkozóknak” titulálta, ezzel felbátorítva őket további vegzálásunkra és életveszélyes fenyegetéseik végbevitelére.
Követeljük az illetékes egyházi bíróságtól, hogy sürgősséggel indítson fegyelmi felelősség megállapítására irányuló vizsgálatot a püspöki tisztére méltatlanná vált Szabó Istvánnal szemben, aki hivatali hatalmával visszaélve nyomást gyakorolt a református lelkészekre, hogy hozzá hasonlóan, a médiából történt egyoldalú, a Budapest Szabadság téri gyülekezet vezetését előzetesen meg sem kérdező „tájékozódás” alapján ítéljék el templomunk alapkőletételének 75. évfordulóján tartott úrnapi megemlékező istentiszteletünket.
Alulírottak kérjük, hogy azon „személyes szolgálatukban hiteltelenné vált” lelkészek fegyelmi felelősségét is tegye az illetékes bíróság vizsgálat tárgyává, akik ifj. Hegedűs Loránt lelkészt szintén a legszélesebb egyházi és világi közvélemény előtt az elmúlt napokban aljas, hazug, becsületsértő rágalmakkal illették.
Kelt Budapesten, 2013. november 10-én, vasárnap, a dr. Hegedűs Loránt püspökre emlékező istentiszteleten.
(Kuruc.info)