Szörnyetegek márpedig vannak - csak így lehet nevezni azokat az embereket, akik képesek arra, hogy saját gyermekeiket állati sorban tartva kínozzák, megerőszakolják.
Zoom
K. Rudolf és felesége, Andrea ugyanis hosszú évekig emberi ésszel fel sem fogható borzalmakat művelt lányukkal és két fiukkal. A most elkészült vádirat szerint a 8, 9 és 10 éves kicsik pici koruk óta szenvedtek a kínzásoktól. A gyerekeknek együtt kellett pornófilmet nézniük szüleikkel, majd az abban látottakat rajtuk próbálták ki, előtte azonban gyakran félholtra verték őket. Az anya ahelyett, hogy megakadályozta volna a brutalitást, segített férjének.
- Még a sokat próbált kollégák is elborzadtak. A gyerekek egészen addig a napig, amíg nem kerültek állami gondnokság alá, nem fürödtek. A fogkefét és a fogmosás fogalmát nem ismerték. Az ételekkel sem voltak tisztában. Arra tanították őket, hogy csótányokat és más bogarakat fogjanak és egyenek meg - mondta el az egyik bulvárlap rendőrségi forrása, és hozzátette: még elképzelni is nehéz, de patkányokat és más rágcsálókat is adtak enni a gyerekeknek. Nemegyszer úgy készítettek nekik „kókuszgolyót", hogy kekszreszeléket emberi ürülékkel gyúrtak össze, kókuszba forgatták, és azt adták jutalmul.
- A két fiú egy ízben megszökött, s napokig bujkált. Távollétükben minden terror a lánytestvérükre szakadt. Amikor pedig megtalálták őket, búvóhelyükön szörnyű büntetést kaptak, és olyan durván megerőszakolták őket, hogy eszméletüket vesztették - folytatta a horrorfilmbe illő részletekkel az informátor. Kiderült: a házaspárt egy évvel ezelőtt fogták el, amikor a gyermekvédelmi szolgálat elvette tőlük a kicsiket, mert nem jártak iskolába. Nevelőszülőkhöz kerültek, és a gyámok szembesültek először mindazzal, ami a három testvérrel történt. Ők értesítették a rendőröket.
A rémségek háza most lakatlanul áll. A szomszédban lakó asszony könnyeivel küszködve mesélt:
– Én semmit nem vettem észre a dologból. Igaz, naphosszat a házban voltak a kicsik. Szótlan, félénk gyerekek voltak, de ez úgy tűnt, mintha jól neveltek lettek volna. Amikor a rendőrök itt voltak, s elmondták, mi történt, elsírtam magam. S azóta is mindennap, amikor eszembe jut, mi történt az ajtó mögött.
A családfő ügyvédje, dr. Csics Péter megerősítette, hogy ügyfele ellen folyik egy eljárás, de, mint mondta, amíg a vádiratot nem kapja kézhez, addig bővebben nem kíván nyilatkozni.
A gyermekek jelenleg nevelőszülőknél vannak. Végre jó helyre kerültek, de hiá­ba foglalkozott velük pszichológus, az átélt borzalmakat valószínűleg soha nem fogják feldolgozni és elfelejteni.
(Blikk nyomán)
Frissítés: Nyolcadik gyerekével volt terhes K. Rudolf felesége, amikor a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte egy évvel ezelőtt: a házaspár a vád szerint brutálisan kínozta, és rendszeresen megerőszakolta három gyerekét. A férfit a környékbeliek józan életű férfinak ismerték, a nőt trehánynak, aki sose foglalkozott a gyerekeivel. A házaspártól már évekkel ezelőtt kiemeltek két gyereket is a szomszédok szerint. A szigetszentmiklósi házuk közvetlen szomszédságában óvoda és védőnői szolgálat is van.
Józan életűnek ismerték meg a gyermekbántalmazással vádolt házaspárt
Óvoda és védőnői szolgálat közvetlen közelében áll az a rossz állapotban lévő sorház, ahol az a szigetszentmiklósi család élt, ahonnan a gyerekeket brutalitás és abúzus miatt kiemelt a gyermekvédelmi szolgálat egy évvel ezelőtt. A házaspár a Blikk információi szerint brutálisan kínozta, és megerőszakolta két fiukat és lányukat (8, 9 és 10 évesek), a gyerekeket egy évvel ezelőtt kiemelték a családból, és nevelőszülőkhöz kerültek.
Kérdés, hogy hogyan történhetett az, hogy a gyermekvédelmi rendszerben éveken át senki nem vette észre a bántalmazott gyerekeket. Az ügyben ez azért is érdekes, mert a szigetszentmiklósi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője, Kerekes László azt nyilatkozta, náluk nincs ilyen ügy folyamatban, nem tud erről nyilatkozni.
"Nehezen tudom azt elképzelni, hogy egy odafigyelő szakember nem vesz észre ilyen változásokat a gyereken" – nyilatkozta egy gyermekvédelmi szakember.
A környékbeliek szerint a családfő, K. Rudolf józan életet élt, a közeli hulladék-újrahasznosítási telepen dolgozott, fizetését rendszeresen hazaadta. A szomszédok hallottak sokszor veszekedéseket, az okot abban látják, hogy a férfi felesége trehány volt, sose mosott, nem is mosogatott. "Akárhányszor kaptak ruhát, az önkormányzattól vagy tőlem, mindent eltüzeltek. Nem mosták ki, eltüzelték" – jellemezte a furcsa család életét a közelben lakó Lipták Ildikó, a család korábbi jóbarátja, aki a közösségben nem volt egyedül a segítséggel. A feleségnek, Andreának gyakorlatilag sosem volt munkaviszonya. "Hetente kétszer mosogatott, az is túlzás" – folytatta Lipták, aki szerint a nő otthon sem csinált sok mindent. Nyolcadik gyerekével volt terhes, amikor a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte.
Az egyik környékbeli lány elmondta, úgy tudja, a védőnő azt javasolta Andreának, hogy köttesse el magát, de a nő és férje is ellenezték a beavatkozást. Rudolf azzal érvelt, a gyerekek érkezése "isteni sugallatra történik", és az egyik terhesség alkalmával ezért direkt csak a várandósság ötödik hónapjában ment el először a védőnőhöz. Azonban születése után egyből elvették a gyerekét. A hétből összesen négy nem maradhatott náluk – egyesek szerint két gyerek meg is halt a születése után nem sokkal –, két gyereket a környékbeliek szerint már évekkel ezelőtt kiemeltek a családból, és nevelőszülőkhöz kerültek.
A gyerekekről vegyes a környékbeliek véleménye: a szembeszomszéd szerint agresszívek voltak, mások azt állították, "nem voltak százasok", míg a barátnő szerint "értelmesek voltak a gyerekek, bármit kérdeztem tőlük, válaszoltak." A nagyobbik, 13 körüli lány egyszer tetves volt, le kellett vágatni a haját – fűzte hozzá a környékbeli lány, aki ennek okát az anya trehányságában látta. A gyerekek a házuk melleti óvodába és a szigetszentmiklósi (közigazgatásilag ide tartozik Lakihegy) Kardos István Általános Iskolába jártak a szomszédok szerint. A családfő testvére azt nyilatkozta az Indexnek, zárkózottan élt az öccse, eleinte nem akarta elhinni a híreket.
(Velvet nyomán)