Közös lista állításában állapodott meg az MSZP és az Együtt-PM szövetség - jelentette be Mesterházy Attila szocialista pártelnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerdán. Az MSZP nevezi meg a miniszterelnök-jelöltet, aki persze Mesterházy lesz - ennyit még sikerült elérnie, ha már ElQrónak is kell adni a koncból.

Mesterházy elmondta: a közös listához a DK bevonása is szükséges, de kizártnak tartja, hogy ne sikerüljön megállapodniuk Gyurcsány pártjával.
Az MSZP és az Együtt-PM szövetség megállapodása alapján a szocialista párt nevezheti meg, hogy ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje - közölte újságírókkal Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerdán, jelezve, hogy elfogadják, ha Mesterházy Attila lesz a jelölt.
A szocialista pártelnök utalt arra, hogy az MSZP már korábban döntött erről, amikor őt jelölte, de szükség lesz még egy kongresszusra.
A listás helyekről és arról, hogy a megállapodás újraírása hogyan befolyásolja az egyéni választókerületek elosztását, nem mondtak részleteket, mert ez a Demokratikus Koalícióval folytatott tárgyalásoktól is függ.
Jobbik: vesztes csapaton ne változtass!
Úgy látszik, a Mesterházy–Bajnai–Gyurcsány alkotta bűnszövetség a vesztes csapaton ne változtass elvét követi, és összefogásuk új mottója: együtt 2010. Színjáték volt tehát minden politikustól az őszödi beszéd erkölcsi szintjétől való elszakadás: ismét létrejött a hazugság koalíciója. A korszakváltás így nemhogy az országban, de a saját táborában sem sikerült a baloldalnak.
A formáció legelvtelenebb része az a Párbeszéd a Mandátumért gúnynevű formáció, amelynek képviselői Bajnai kormányzása idején Lehet Más a Politika néven pártot alapítottak, majd nemhogy ezzel a Bajnai Gordonnal, de most még az általuk oly sokszor kritizált Gyurcsány Ferenccel is szövetségre lépnek, aki ellen való látszólagos fellépésüknek köszönhetik mostani mandátumukat.
Ezek után világos választási lehetőségük lesz a magyar embereknek: vagy elmúlt huszonnégy évnek az országot tönkretevő politikai garnitúrája közül válogathatnak, vagy végre valódi változást remélhetnek a Jobbiktól, amely úgy váltja le Orbán Viktor kormányát, hogy nem hozza vissza a hatalomba Gyurcsányt - írja közleményében Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője.
(Kuruc.info - MTI nyomán)